maanantai 10. kesäkuuta 2013

Vadelma-puolukkavispipuuro




Nyt alkaa olla korkea aika tyhjentää pakastimesta viimeisetkin viimevuotiset marjat ennen kuin uusi sato kypsyy.  Vispipuuroon saa upotettua pakkasesta niin puolukat, vadelmat, mansikat kuin herukatkin. Pakastin auki ja inventaario käyntiin!


Vadelma-puolukkavispipuuro

1 l vettä
4 dl puolukoita
1 dl vadelmia
1,5 dl sokeria
1,5 dl mannasuurimoita
0,5 tl suolaa


Laita kattilaan vesi, puolukat, vadelmat ja sokeri ja keitä välillä sekoitellen kunnes puolukat ovat luovuttaneet mehunsa ja alkavat haalistua. Kaada kattilan sisältö siivilän läpi toiseen astiaan ja painele marjoja vielä lusikalla siivilää vasten niin että kuoret ja siemenet jäävät siivilään. Heitä siivilän sisältö pois ja kaada marjamehu takaisin kattilaan.


 
Kuumenna marjamehu kiehuvaksi ja lisää mannasuurimot sekä suola. Keitä viitisen minuuttia välillä sekoitellen. Kun puuro on valmista, nosta kattila liedeltä ja anna puuron jäähtyä. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi ja tarjoile marjojen ja maidon/kerman kanssa.





4 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Onpas herkullisen punaista.:) Marjoja täytyisi surkeasti saada pakastimesta pois, että tulisi uusille tilaa.

Tuplaespresso kirjoitti...

Sama juttu täälläkin.
Vadelmat ei vaan kauheasti pakkasesta vähene vispipuuron keittämisellä. Niitä kun ei tarvita kuin ihan hiukan jotta puurosta jo tulee kivan vadelmainen :)

Heidi kirjoitti...

Voi mun on pitänyt tehdä vispipuuroa jo vaikka kuinka pitkään (pakkasessa on edelleen paljon puolukoita...), nytpähän minulla on ohjekin ;)

Tuplaespresso kirjoitti...

Jotenkin sitä ei vaan muista talvella, että on sellainenkin jälkkäri kuin vispipuuro :)