sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Munia en cocotte pinaatin kera”Oeufs en cocotte” kuulostaa tosi hienolta ja monimutkaiselta annokselta, mutta suora käännös ranskasta suomeksi on ”munat vuoassa” ja tekotapa on mitä helpoin. Yksinkertaista ja maukasta. Munien alle voi halutessaan piilottaa yrttejä ja pinaattia tai vaikka parsaa ja katkarapuja, pekonia unohtamatta. Tämä on erinomainen tarjottava aamiaisella, louniaisella (brunssilla), iltapalana tai muuten vaan pikkusuolaisena paahdetun leivän kera. Munat en cocotte soveltuu mainosti myös lisukkeeksi esimerkiksi lohen kanssa.

Tässä ohjeessa annoksiin on käytetty ruohosipulia, pinaattia ja kaksi kananmunaa, sillä ne tarjoiltiin ainoana lisäkkeenä lohen kanssa. Oeufs en cocotten voi tehdä pienempänä, vain yksi muna pieneen vuokaan, tai vaikka jättiannoksena ruokailijoiden kesken jaettavaksi pöydässä, tusinan verran munia isoon uunivuokaan.


Munia ”en cocotte” pinaatin kera

200 g             pinaatinlehtiä pestynä
2 rkl               voita
½                   valkosipulin kynsi ohuina viipaleina
4 rkl               creme fraichea
4 kpl              kananmunia
                      suolaa
                      valkopippuria myllystä
3 rkl               ruohosipulia hienonnettuna
                      voita vuokien voiteluun

Sulata kasarissa voi, lisää valkosipuli ja laita pinaatinlehdet kasariin voin päälle. Keittele hiljaa ettei voi ruskistu. Anna pinaattien painua kasaan, sekoita ja siirrä sivuun. Sekoita creme fraicheen suolaa, valkopippuria ja silputtu ruohosipuli. Anna makujen tasaantua hetken aikaa.

Laita kahteen voideltuun uunivuokaan kumpaankin pohjalle ruokalusikallinen creme fraichea ja jaa pinaatti niille. Tasaa pinaatin päälle loppu creme fraiche. Riko kumpaankin vuokaan kaksi kananmunaa niin, että keltuainen jää ehjäksi. Ripottele munille suolaa ja rouhi vähän pippuria.

Laita vuoat 175 asteiseen uuniin 18 -  20 minuutiksi kunnes munat ovat sopivasti hyytyneet ja keltuainen on vielä juokseva.


Ei kommentteja: