perjantai 28. kesäkuuta 2013

SÄILÖNNÄN ABC osa 3, (raparperi)hilloa mehunvalmistuksen sivutuotteenaMehunvalmistuksen (mehuohje täällä) sivutuotteena raparperisosetta jäi sen verran, että siitä tulee hyvää hilloa. En tarkoituksella valuttanut sosetta ihan rutikuivaksi. Osasta sosetta tein mausteista raparperihilloa ja loppu meni kattilaan ananaksen kanssa ”maistuis varmaan sullekin” -blogin reseptin mukaan.

Ennen hillon valmistusta kannattaa kerrata säilönnän abc osa 1

Tässä vielä hapanta sosetta, ihan kohta maistuvaa hilloa.


Mausteinen raparperisosehillo

1 sitruunan mehu
2 dl vettä
5 cl (minipullo) konjakkia
2 rkl fariinisokeria
1 kanelitanko
1 tl kokonaisia kardemummansiemeniä
3 tähtianista
2 kg mehunvalmistuksesta jäänyttä raparperisosetta
1 kg sokeria

Laita kattilaan sitruunamehu, vesi, konjakki, fariinisokeri ja mausteet, sekoita ja keitä kunnes nesteen määrä on kiehunut noin puoleen. Siivilöi mausteliemi raparperisoseen joukkoon, lisää sokeri ja sekoita kunnes sokeri on liuennut.


Keitä hilloa kattilassa sekoittaen noin 10 minuuttia. Keittoaika lasketaan siitä kun hillo alkaa kunnolla pulputtaa ja kiehua (käytä lämpömittaria!). Tölkitä hillo heti kuumana ja sulje välittömästi tiiviillä kannella. Kun koko hilloerä on tölkitetty, tarkista vielä kerran että kannet on varmasti kierretty mahdollisimman tiukkaan. Hillon jäähdyttyä huuhtele tölkistä kaikki tahmaiset valumat, kuivaa tölkki ja teippaa etiketti.

Maustamatonta jugurttia ja raparperisosehilloa, nams!

Ei kommentteja: