keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Raparperimehun alkuvalmistelujaEnsi viikolla on tarkoitus tehdä raparperimehua, mutta sitä varten raparperit kannattaa ensin pakastaa. Pakasteesta sulatetuista raparperinpaloista irtoaa mehu paljon helpommin kuin ihan tuoreista raparpereista.

Raparperimehua varten pakastetaan 6 litraa raparperinpaloja. 

Lisäohjeet ja kuvat tulevat myöhemmin, kun ehdin tehdä mehun. Mehunvalmistuksen sivutuotteena syntyy myös ihanaa raparperihilloa. Kannattaa jäädä kuulolle.

edit: Mehu on valmista ja kuvat sekä resepti täällä  päivitetty 28.6.2013

3 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Raparperimehu on ihanaa!:) Olen myös vähän miettinyt pitäisikö keittää satsi. Vähän aikaa sitten tein sellaista keittämätöntä sitruunahapon kanssa. Hyvää ja raikasta, muttei kuitenkaan keitetyn veroista.

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Minä en ollut tiennyt tuota pakastuskikkaa, mutta on se ihan loogiselta kuulostava. Ei kyllä mahtuisi just pakastimeen paljon mitään, meillä on surkeasti epäonnistuneet kaikki pakastimentyhjennysoperaatiot, eikä marjasatokaan taida jäädä pieneksi. Saa unohtaa kaikki ruokapiirin kautta tulevat houkuttelevat possutarjoukset.

Tuplaespresso kirjoitti...

@ Maistuis varmaan sullekin
Mä en omista Mehumaijaa, joten täällä valmistuu vaan näitä keittämättömiä. Molempi parempi :)

@ Campasimpukka
Mulla se 6 litraa raparperia on puolen litran pussukoissa tungettuna ympäri pakastinta :) Mutta se on fakta, että vaikka pakastimeen mahtuisi tuhat litraa tavaraa, se on aina liian pieni...