keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Salaattiklassikot pihvin kaveriksi = pikaruokaaPihvi on pikaruokaa ja salaatin kanssa todella vaivaton ateria. Pihvi paistuu kätevästi ulkogrillissä tai sateen sattuessa sisällä parilapannulla. Salaatin ei tarvitse olla monimutkainen sekoitus sitä ja tätä, vaan yksinkertainen on usein parempaa. Tässä muutama salaattiklassikko pihvin kaveriksi.

Tomaatti-sipulisalaatti

Kaikkein yksinkertaisimmillaan tuoretta tomaattia ja ohuita sipuliviipaleita. Suoraan lautaselle ne voi asetella vuorotellen eikä salaatti välttämättä kaipaa edes kastiketta. Isompi satsi kannattaa sekoittaa kulhoon ja tehdä mausteeksi kevyt öljy-viinietikkakastike.

Tomaatti-basilika-mozzarellasalaatti

Näiden kolmen yhdistelmä on todellinen salaattiklassikko, jota voi tarjota alkuruoaksi ilman sitä pihviäkin. Tämän salaatin voi maustaa tilkalla oliiviöljyä sekä ripauksella suolaa ja mustapippuria. Mitään muuta se ei kaipaa.

Kurkku-kananmunasalaatti

Salaattiklassikko jostain 60-70-lukujen vaiheilta. Lautaselle levitetään rapeaa vihreää salaattia ja sen päälle pieneksi kuutioitua kurkkua sekä pieneksi kuutioitua, kovaksi keitettyä kananmunaa. Salaatti viimeistellään maustekastikkeella, joka on loistava yhdistelmä suolaista, hapanta ja makeaa, pehmeän kermaista, mutta samalla kirpeän etikkaista.
1 dl kermaa
1 tl sinappijauhetta
2-3 tl valkoviinietikkaa
ripsaus suolaa
ropsaus valkopippuria
1 tl tomusokeria
Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja anna makujen tasaantua hetken aikaa ennen kuin kaadat sen salaatin päälle.

Ei kommentteja: