torstai 28. joulukuuta 2023

Vuoden 2023 ruokamatka maailman ympäri

Yhdestoista kokonainen blogivuosi on takana ja kun selasin reseptejä, huomasin että olemme taas tehneet melkoisen maailmanympärimatkan keittiössämme. Poimin resepteistä parhaat, jotta muutkin voivat lähteä samanlaiselle herkkumatkalle omassa keittiössään. Linkki reseptiin löytyy kunkin kuukauden kohdalta.


 

 

Tammikuussa oli suunta Kreikkaan, jolloin epätrendikkäässä keittiössä valmistui kreikkalainen appelsiini-filotaikinakakku, portokalopita, Πορτοκαλόπιτα


 

Helmikuun ruokamatka suuntautui Marokkoon. Laskiaisen pannukakku oli marokkolainen baghrir, البغرير  josta hillon ja kermavaahdon kanssa sai tehtyä myös hauskan ”laskiaispullan”.


 

Maaliskuussa iski kovat pakkaset, jolloin keitimme herkullista italialaista minestronekeittoa.


 

Huhtikuussa suuntasimme Meksikon Pueblaan ja tortillamenu oli tinga de pollo tostadas.


 

Toukokuussa kuningas Charlesin kruunajaisten kunniaksi koostimme parhaita brittiläisiä reseptejä iltapäiväteestä parsakaali-stiltonkeittoon ja shepherd’s pie’hin.


 

Kesäkuussa espanjalainen gazpacho ja muut kylmät kasviskeitot ovat hellepäivän herkkuja.


 

Heinäkuussa mökillä päivällisen alkupalaksi päällystimme skagenröralla pieniä cocktailvoileipiä kesävieraille. Tästä ruotsalaisesta katkarapuherkusta on monenlaisia reseptejä, mutta kehtaisin väittää että tämä meidän on yksi parhaista.


 

Elokuussa oli suunta Libanoniin, kun valmistettiin tabboulehia ”talon tapaan” ja grillattiin halloumia airfryerissa.


 

Syyskuussa grillattiin indonesialaisia kanavartaita, sate ayam.


 

Lokakuussa yhdistettiin onnistuneesti suomalaista ja japanilaista, kun M valmisti nahkiaissushia, Yatsumeunagi Nigiri - ヤツメウナギにぎり


 

Marraskuussa mentiin Louisianaan ja sovellettiin vanhaa cajunreseptiä, kun tehtiin mustattua kalaa, blackened fish.


 

Joulukuussa matkat lempikohteeseemme Portugaliin inspiroivat valmistamaan yksinkertaista, mutta todella herkullista sardiini-bataattivuokaa. Tuo päivitys on melko pitkä kuvakertomus Olhãon kaupungista ruokabloggaajan silmin, mutta kyllä se reseptikin sieltä lopusta löytyy.


 Ja jos haluat lähteä vielä pidemmälle ruokamatkalle ympäri maailmaa, täältä löytyy lisää reseptejä.

2 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Kiitos ruokamatkasta ja ihanaa vuotta 2024!

Tuplaespresso kirjoitti...

Ihanaa vuotta 2024 sinullekin. Toivottavasti saat jalkasi pian kuntoon. Hengessä mukana :)