Pelkkä ajatuskin höyryävästä
pataruoasta lämmittää kummasti kun ulkona on pakkasta. Ettei tästä olisi tullut
ihan tavallista lihapataa, sekoittelin vähän eri maiden reseptejä keskenään ja
laitoin itämaista currya, mutta peuranpaistista. Ainesluettelo on kohtalaisen
lyhyt, haudutusaika pitkä, ja lopputulos todella maukas. Ja ei, vaikka joulu onkin jo ihan hetikohta, tämä ei ole jouluruokaa eikä tässä ole käytetty piparkakkumausteita.
Jos käytettävissä ei ole peuraa, reseptissä toimii yhtä hyvin jokin pitkää haudutusta tarvitseva ruhonosa niin hirvestä, lampaasta kuin naudastakin. Älä missään tapauksessa valitse pataruokaan mitään fileetä, ei ulko- eikä varsinkaan sisäfileetä! Ensinnäkin filee on pitkän kypsennyksen pataruokaan aivan liian kallista tuhlattavaksi ja toiseksikin lähes rasvattomana filee kuivuu pilalle tällaisen haudutuksen aikana. Peuranfileelle on ihan omat reseptinsä, kuten tämä tai tämä tai tämä.
Tästä peuracurrystä riittää kuudelle.
Peuracurry
lisäksi
Kuori perunat ja kuutioi ne. Kuori
sipulit ja leikkaa ne pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Kuullota sipulia ja perunoita öljyssä keskilämmöllä noin 8-10 minuuttia koko ajan sekoitellen kunnes sipulit ovat
pehmenneet. Kippaa sipulit ja perunat lihojen joukkoon pataan. Lisää hyvin huuhdellut
ja valutetut kikherneet, notkistettu currytahna, tomaatit sekä hienonnetut
kevätsipulit pataan, sekoita huolella ja kuumenna seos kiehuvaksi. Jos haluaa vahvemmat maut, currytahnaa voi käyttää runsaamminkin, mutta tällaisenaan peuracurry sopii useimpien makuun.
Laita kansi pälle ja hauduta matalalla lämmöllä noin 1 - 1,5 tuntia kunnes liha on pehmeää. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti