Itsenäisyyspäivän ateriaksi yritin kerrankin tehdä jotain yksinkertaista, ja mikäpä olisi yksinkertaisempi alkuruoka kuin tartarpihvi. Mutta jotta se ei olisi se sama vanha tylsä, niin piti vähän ryhtyä kikkailemaan tartarin lisukkeiden kanssa. Tavallisen sipulin korvasin pikkelöidyllä punasipulilla ja punajuuren jätin kokonaan pois lautaselta. Mietin sitäkin, että tarjoaisin tartarin kanssa perunalastuja, mutta perunalastut vaihtuivat johonkin paljon parempaan…
Tartarpihvi ”2023”
Hienonsin lihan leikkaamalla sen veitsellä muutaman millin kuutioiksi. Maustoin lihan suolalla ja mustapippurilla, mutta yritin pysyä kohtuudessa. Jokainen voi lautasella lisätä tartarpihviinsä sormisuolaa, jos on tarpeen.
Tässä pihvit on muotoiltu kahden rengasmuotin avulla. Painelin lihan renkaiden väliin, jolloin keskelle jäi kuoppa keltuaiselle, jolloin keltuainen jää hiukan pihvin pintaa alemmas.
Ripottelin pihvin ympärille
pikkelöityjä punasipulikuutioita, maustekurkkukuutioita sekä kapriksia ja
valutin keltuaiset pihvien keskelle. Lopuksi viimeistelin annokset muhennetusta
perunasta valmistetulla tuilekoristeella, joka maistui ihan perunalastulta,
mutta oli huomattavasti juhlavampi.
Tuilesta ja silikonimuoteista enemmän seuraavassa päivityksessä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti