Bataatti-aurajuustovuoka on ihan
täydellinen broilerin lisuke, vaikka sopii se monen muunkin liharuoan kaveriksi. Vaikkapa joulukinkulle. Tai lihapulllille.
Tavallista harmaata arkea
piristää kummasti se, että ruoka on värikästä ja hyvän makuista. Kuten tämä, bataattia, broileria ja ruusukaalia.
Reseptistä riittää neljälle normaalinälkäiselle.
Bataatti-aurajuustovuoka
1
iso (n. 1 kg) bataatti
2 munaa
1
dl (ruoka)kermaa
1
tl suolaa
0,5
tl sipulijauhetta
150
g Aurajuustomurua
2
rkl hienonnettua tuoretta salviaa
Halkaise
bataatti ja laita puolikkaat uunipellille leivinpaperin päälle leikattu puoli paperia
vasten. Laita pelti uuniin ja kypsennä bataattia 200 asteessa noin 1 tunti.
Bataatti on kypsä kun haarukka uppoaa siihen vaivattomasti. Jos tunti ei ihan
riitä, anna sille 5-15 minuuttia lisäaikaa. Ota kypsä bataatti uunista ja
jäähdytä sitä hetki. Vedä kuori irti ja leikkaa sisus noin sentin kuutioiksi.
Riko
kulhoon munat ja vatkaa ne kevyesti. Lisää kerma, suola, sipulijauhe,
Aurajuustomuru sekä hienonnettu salvia ja sekoita. Kaada bataattikuutiot aurajuustoseoksen
joukkoon, sekoita hyvin ja siirrä massa uunivuokaan. Paista uunissa 220 asteessa 15-25 minuuttia kunnes seos on kauttaaltaan
kuumaa ja juusto hiukan sulanut.
Tämän voi valmistaa etukäteen
jääkaappiin odottamaan, mutta silloin viimeisessä paistossa uuninlämpö
kannattaa laskea 200 asteeseen ja pidentää aikaa, jotta seos lämpiää myös
sisältä.
Kanaa kolmen pippurin kastikkeessa
600
g broilerin luuttomia rintafileetä
1
tl mustapippureita
1
tl valkopippureita
1
tl viherpippureita
1
tl suolaa
1
rkl voita
1
rkl ruokaöljyä
1
rkl hienonnettua tuoretta salviaa
1-2
dl kermaa
hiukan
suolaa jos tarvitaan
Leikkaa
broilerinfileet pitkittäin ohuemmiksi viipaleiksi ja levitä ne työlaudalle
vierekkäin. Laita pippurit mortteliin ja hierrä ne melko hienoksi jauheeksi.
Lisää pippuriseokseen suola ja sekoita. Ripottele suola-pippuriseosta
broilerifileille molemmin puolin. Kaikkea ei tarvitse käyttää jos tykkää
vähemmän pippurisesta ruoasta. Kuumenna paistinpannulla voi ja öljy ja ruskista
broileriviipaleet siinä. Nosta kypsät viipaleet erikseen ja ripottele pannulle
hienonnettu salvia. Sekoita hetki ja lisää kerma. Anna kastikkeen kiehua
minuutin tai pari kunnes se on hiukan saostunut. Tarkista maku ja lisää suolaa
jos on tarpeen. Kaada valmis kastike broileriviipaleiden päälle.
Ruusukaali-päärynäpaistos
500
g ruusukaalia
3 kevätsipulia varsineen
2 päärynää
1
dl saksanpähkinöitä
1
rkl ruokaöljyä
ripaus
suolaa
Huuhtele
ruusukaalit, halkaise ne ja leikkaa kanta pois. Irrota ulommaisia lehtiä niin
paljon kuin suosiolla lähtee irti ja laita sisäosat eri kulhoon. Kuori
päärynät, poista siemenkota, leikkaa hedelmät pieniksi kuutioiksi ja lisää ruusukaalinlehtien
joukkoon. Murskaa saksanpähkinät karkeasti. Leikkaa kevätsipulit ohuiksi
viipaleiksi.
Kuumenna
pannulla ruokaöljy ja freesaa siinä ruusukaalien kovemmat sisäosat sekä
hienonnettu kevätsipuli. Lisää ruusukaalinlehdet, päärynäkuutiot sekä
saksanpähkinät ja freesaa seosta vielä pari minuuttia kunnes ruusukaalit ovat
hiukan pehmenneet. Mausta ripauksella suolaa.
2 kommenttia:
Hei onpa hyvä uusi idea ruusukaaleille! Ne on mun suosikkeja, mutta tylsästi aina vain höyrytän ne tai laitan uuniin! Kokeilen heti!
Jos tykkää ruusukaalista, kannattaa kokeilla myös tätä kolmen kaalin salaattia:
http://epatrendikasruokablogi.blogspot.com/2018/04/kesakurpitsa-halloumipihvit-ja-kolmen.html
Kun kaapissa on valmiina lehtikaalia paahdettuna ja valkokaalia pikkelöitynä, on helppoa ja nopeaa siihen kylkeen freesata vähän ruusukaalia.
Lähetä kommentti