lauantai 13. tammikuuta 2018

Quesadillaa, salsaa ja guacamolea



Tammikuun ruokamatka maailman ympäri jatkuu Meksikoon ja loppiaisena epätrendikkäässä keittiössä valmistettiin quesadilloja eli kasviksilla, juustolla ja lihalla täytettyjä tortilloja. Quesadillan kanssa lautaselle lusikoitiin keltaista tamarillosalsaa, punaista salsaa sekä guacamolea. Aineksista tulee neljälle kunnon ateria. Valmista salsat makuuntumaan muutamia tunteja ennen varsinaista ruoanlaittoa. Quesadillojen täytteenkin voi valmistaa etukäteen, mutta guacamole kannattaa jättää viime tinkaan, sillä se on parhaimmillaan tuoreena ja vastavalmistettuna.



Guacamole

tee ohjeen mukaan kaksinkertainen annos


Keltainen tamarillosalsa

ohjeemme muutaman vuoden takaa löytyy täältä



Punainen salsa

150 g karkeasti raastettua punakaalia
1 raastettu pieni punasipuli
10 miniluumutomaattia
puolikkkaan granaattiomenan siemenet
1 pieni punainen chili
2 ohutta kevätsipulia varsineen
puolikkaan limetin mehu ja raastettu kuori
3 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
suolaa ja sokeria maun mukaan

Leikkaa ja raasta kaikki ainekset pieniksi ja sekoita keskenään. Anna salsan makuuntua muutamia tunteja ennen käyttöä.



Kanaquesadillat

1 pieni punasipuli ohuina viipaleina
1 rkl ruokaöljyä
100 g pakastemaissia
100 g pakasteherneitä
noin 70 g keitettyjä ja huuhdottuja mustapapuja

400 g pkt kananpojan ohuita fileepihvejä
nokare voita
suolaa, mustapippuria myllystä

1 pakkaus (8 kpl) isoja vehnätortilloja
150 g pussi raastettua mozzarellajuustoa
hiukan voita paistamiseen


Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä punasipuli. Lisää jäiset maissi sekä herneet ja lämmitä ne sipulien kanssa. Lisää viimeksi mustapavut ja anna niiden hetki lämmetä muiden kasvisten joukossa.

Paista kananpojan fileepihvit kypsiksi ja mausta ne suolalla sekä mustapippurilla. Leikkaa liha sormenpään kokoisiksi paloiksi.

Ota tortilla työtasolle ja ripottele puolikkaalle hiukan juustoraastetta. Laita sitten juuston päälle pari lusikallista kasvisseosta ja sen päälle kananpaloja. Lopuksi ripottele vielä juustoa, käännä tortilla puolikuun malliseksi ja laita odottamaan paistamista. Juusto sulaessaan ”liimaa” täytteet tortillan sisään. Käsittele kaikki tortillat samalla tavalla.

Paista pannulla kaksi täytettyä tortillaa kerralla. Sulata ensin hiukan voita ja laita tortillat pannulle vierekkäin. Kun toinen puoli on ruskistunut, käännä ne ja paista kaunis väri niiden toisellekin puolelle.


Ei kommentteja: