Tammikuun
ruokamatka maailman ympäri jatkuu Meksikoon ja loppiaisena epätrendikkäässä keittiössä
valmistettiin quesadilloja eli kasviksilla, juustolla ja lihalla täytettyjä tortilloja.
Quesadillan kanssa lautaselle lusikoitiin keltaista tamarillosalsaa, punaista
salsaa sekä guacamolea. Aineksista tulee neljälle kunnon ateria. Valmista
salsat makuuntumaan muutamia tunteja ennen varsinaista ruoanlaittoa.
Quesadillojen täytteenkin voi valmistaa etukäteen, mutta guacamole kannattaa jättää viime tinkaan, sillä se
on parhaimmillaan tuoreena ja vastavalmistettuna.
Guacamole
tee ohjeen mukaan kaksinkertainen annos
Keltainen
tamarillosalsa
ohjeemme muutaman vuoden takaa löytyy täältä
Punainen
salsa
150 g karkeasti raastettua punakaalia
1 raastettu pieni punasipuli
10 miniluumutomaattia
puolikkkaan granaattiomenan siemenet
1 pieni punainen chili
2 ohutta kevätsipulia varsineen
puolikkaan limetin mehu ja raastettu kuori
3 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
suolaa ja sokeria maun mukaan
Leikkaa ja raasta kaikki ainekset pieniksi ja sekoita
keskenään. Anna salsan makuuntua muutamia tunteja ennen käyttöä.
Kanaquesadillat
1 pieni punasipuli ohuina viipaleina
1 rkl ruokaöljyä
100 g pakastemaissia
100 g pakasteherneitä
noin 70 g keitettyjä ja huuhdottuja mustapapuja
400 g pkt kananpojan ohuita fileepihvejä
nokare voita
suolaa, mustapippuria myllystä
1 pakkaus (8 kpl) isoja vehnätortilloja
150 g pussi raastettua mozzarellajuustoa
hiukan voita paistamiseen
Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä punasipuli.
Lisää jäiset maissi sekä herneet ja lämmitä ne sipulien kanssa. Lisää viimeksi
mustapavut ja anna niiden hetki lämmetä muiden kasvisten joukossa.
Paista kananpojan fileepihvit kypsiksi ja mausta ne
suolalla sekä mustapippurilla. Leikkaa liha sormenpään kokoisiksi paloiksi.
Ota tortilla työtasolle ja ripottele puolikkaalle
hiukan juustoraastetta. Laita sitten juuston päälle pari lusikallista
kasvisseosta ja sen päälle kananpaloja. Lopuksi ripottele vielä juustoa, käännä
tortilla puolikuun malliseksi ja laita odottamaan paistamista. Juusto
sulaessaan ”liimaa” täytteet tortillan sisään. Käsittele kaikki tortillat
samalla tavalla.
Paista pannulla kaksi täytettyä tortillaa kerralla.
Sulata ensin hiukan voita ja laita tortillat pannulle vierekkäin. Kun toinen
puoli on ruskistunut, käännä ne ja paista kaunis väri niiden toisellekin
puolelle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti