En minä oikeastaan ollut
menossa kauppaan ostamaan tonnikalaa, vaan mielessäni oli ihan toisenlainen
ruoka. Sitten katseeni osui maustekastikepulloon, jonka kyljessä luki YUZU.
Silmäilin nopeasti sisällön, joka kertoi pullossa olevan 57% yuzumehua,
appelsiinimehua, riisiviinietikkaa, sitruunamehutiivistettä ja paria
lisäainetta. Ulkomaisissa ruokaohjelmissa on usein käytetty yuzua maustamiseen,
joten menu muuttui saman tien vaikka minulla ei ollut aavistustakaan, miltä
yuzu edes maistuu. Joku sitruuna se kuitenkin on. Palasin kalatiskille etsimään lohta, mutta siellä oli tähän
tarkoitukseen jotain vielä paljon parempaa – tuoretta (lue: pakasteesta
sulatettua) tonnikalaa. Kun muistelin, että jääkaapissa on vielä yksi tamarillo
ja sopiva määrä uuniperunoiden kanssa käytettyä tillimajoneesia, se oli siinä.
Ruokaisan salaatin kanssa tässä on ihan täysi ateria neljälle.
Pikkelöity kurkku ja tamarillo
0,5
dl väkiviinaetikkaa
100
g sokeria
1,5
dl vettä
puolikas
tuore kurkku
1
tamarillo
Kuumenna
kattilassa pikkeliliemen ainekset, väkiviinaetikka, sokeri ja vesi. Kun sokeri
on liuennut, ota kattila pois lämmöltä ja jäähdytä liemi. Kuori ja pilko ihan
pieniksi kuutioiksi kurkku ja tamarillo kumpikin omaan pieneen kulhoonsa ja kaada
pikkeliliemi kasviskuutioiden päälle. Anna maustua muutaman tunnin ajan
jääkaapissa.
Tonnikalatartar
400
g tuoretta tonnikalaa
hiukan
suolaa ja mustapippuria myllystä
1
avokado
1
rkl yuzukastiketta (Yutaka Yuzu seasoning)
tillimajoneesia
(resepti täällä)
pikkelöityä
kurkkua
pikkelöityä
tamarilloa
muutama
tuore tillitöyhtö
paahtoleipää
Leikkaa
tonnikala pieniksi kuutioiksi ja mausta se oman makusi mukaan suolalla sekä mustapippurilla.
Anna kalan makuuntua jääkaapissa tunnin tai pari. Halkaise avokado, poista kivi
ja leikkaa sisus ihan pieniksi kuutioiksi. Sekoita joukkoon yuzukastike.
Yhdistä ainekset ja muotoile niistä neljä tartarpihviä.
Rakenna
annokset lautasille: tartarpihvi, tillimajoneesia, pikkelöityä kurkkua ja
tamarilloa ja viimeistelyksi tuoretta tilliä. Nauti paahtoleivän kanssa.
6 kommenttia:
Todella houkutteleva resepti. Yuzy-kastike kuuluu suosikkeihin kuten tonnikalakin. Täytyy jossain vaiheessa tehdä tätä tartaaria.
Älä unohda tillimajoneesia. Se on ihan MUST tonnikalatartarin kanssa :)
Mitä lautanen sinulla on tuossa kuvassa? Kaunis pinta. Minä tahtoisin muutamia uusia lautasia, kun vaan keksisi millaisia.
Mulla on kuvausastioina muutamia mattapintaisia lautasia, ettei pinnasta heijastu ihan suoraan lampunkuvaa. Tämä on joku vanha Stockan malli. Kaunis kimallus keskimmäisessä kuvassa osoittaa, että mattapinta ei sittenkään ole ihan kokonaan matta, vaan siinä on pieniä kiiltäviä pilkkuja.
ASAlla on kivoja astioita
http://www.dessiq.com/fi/dinnerware
Tuo Yuzu oli esillä monesti Masterchef Australian viimeisimmällä kaudella, siitä asti houkuttanut kokeilla. Näyttää ihanalta annokselta. Pitää bongailla kaupasta itsekin.
Ulkomaisista ruokaohjelmista voi bongata kaikenlaisia mielenkiintoisia juttuja :)
Lähetä kommentti