tiistai 2. tammikuuta 2018

Rakastatko etanoita? Beignets d’escargots eli friteeratut etanat



Tavallisimmin etanoita tarjotaan alkuruokana valkosipulivoin tai sinihomejuuston gratinoimana, mutta sitten kun näihin kyllästyy, etanat voi myös kastaa tempurataikinaan, friteerata ja tarjoilla jonkun sopivan dipin kanssa. Purkillinen isoja etanoita sisältää 15-16 etanaa, joista uppopaistaa kelpo alkuruoan ”beignets d’escargots” eli friteeratut etanat. Nam!



Friteeratut etanat

1 tölkki isoja etanoita

1 kananmuna
120 g vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
100 g kylmää vettä
100 g kylmää olutta

uppopaistoöljyä

suolaa


Sekoita ensin taikina. Riko kulhoon kananmuna ja vispaa sen rakenne rikki. Sekoita keskenään jauhot sekä leivinjauhe ja sekoita ne kananmunan kanssa. Lisää kylmä vesi sekä olut ja vatkaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan tekeytyä puolisen tuntia ennen käyttöä.

Kaada öljy kattilaan ja laita siihen paistolämpömittari, joka piippaa kun öljy on saavuttanut 180 asteen lämpötilan. Tipauta taikinaan 4-6 etanaa kerrallaan ja nosta ne sitten kuumaan öljyyn. Kun etanoiden pinnalla oleva taikina on ruskistunut kullankeltaiseksi, nosta friteeratut etanat reikäkauhalla lautaselle talouspaperin päälle valumaan. Kun kaikki etanat on friteerattu, ripottele niille hiukan suolaa ja tarjoile sopivan dippikastikkeen kanssa. Meillä dipissä oli creme fraichea, hienonnettua valkosipulia, ruohosipulia sekä hiukan suolaa ja hunajaa.


Ei kommentteja: