Olen joskus aikaisemminkin ihmetellyt, miksi aina joulun jälkeen pitää ryhtyä
laihdutuskuurille, kun sitä voisi tehdä jo vaikka vähän etukäteen. Parin kilon
pudotus joulun alla helpottaa tammikuun dieettituskaa. Kauniin värinen ja
maukas, soseutettu punakaalikeitto on kuin tehty tämän vuodenajan kevytruokailua
varten eikä se ole hullumman makuista tammikuussakaan kokattuna.
Soseutettu punakaalikeitto
1 iso salottisipuli kuutioituna
2 rkl oliiviöljyä
500 g punakaalia ohuina suikaleina
2 rkl sitruunamehua
5 + 5 dl kasvislientä (tai kanalientä)
300 g kuorittua jauhoista perunaa
1 omena kuorittuna ja siemenkota poistettuna
1 rkl tuoretta meiramia hienonnettuna
2 tl hyvää balsamiviinietikkaa
1,5 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
1 dl kermaa
1 tölkki crème fraichea
tuoretta meiramia
Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja kuullota siinä kuutioitu sipuli.
Lisää punakaalisuikaleet sekä sitruunamehu ja sekoittele muutaman minuutin
ajan. Lisää 5 dl kasvis(/kana)lientä ja hauduta kaalia miedolla lämmöllä kannen alla noin puoli tuntia kunnes
se alkaa olla pehmeää.
Lisää loppu kasvis/kanaliemi, perunat pienehköinä
paloina sekä omenanpalat ja hienonnettu meirami. Keitä kunnes perunat ovat
kypsät ja pehmeät. Mausta balsamiviinietikalla, juoksevalla hunajalla sekä
suolalla ja mustapippurilla. Sekoita keittoon vielä kerma sekä puoli tölkkiä
crème fraichea ja soseuta keitto blenderissä. Tarkista maku ja lisää suolaa tai
mustapippuria, jos on tarpeen.
Viimeistele keitto lautasella crème fraichella sekä
tuoreella meiramilla.
2 kommenttia:
Ihana väri! Luulin ensin punajuurikeitoksi. Täytyy mennä ostamaan yksi punakaali ja kokeilla.
Punajuurikeitoksi, joo, mies mietti ensin olisiko ehkä jotain marjakeittoa... Mutta maku oli todella hyvä. Laitan toistekin - eikä edes dieettiruoaksi.
Lähetä kommentti