perjantai 30. toukokuuta 2014

Salaattitortilla on kevyttä kesäruokaa



Kesäinen ”pihvi ja salaatti” on ateriana heti paljon mielenkiintoisempi, kun sen tarjoilee fajitan tapaan. Iso salaatinlehti korvaa tortillaohukaisen. Tätä on vähintään yhtä sottaista syödä sormin kuin oikeaakin tortillaa, joten kannattaa pitää lähistöllä iso pino servettejä tai talouspaperia. Lihana käytettiin picanhapaistia, joka ensin marinoitiin ja sen jälkeen kypsennettiin paistinpannulla. Hauska juttu, että juuri kun olimme tehneet tätä, seuraavana aamuna IS Ruokalassa oli samantapainen resepti, nyhtöpossua kaalinlehdessä. Ollaanko me nyt liian trendikkäitä?...



Picanhapaisti pannulla

isohko pala picanhapaistia
tilkka oliiviöljyä
reilu puolikas punaista chiliä
1 iso valkosipulinkynsi
puolikkaan limetin mehu
tuoretta timjamia
tuoretta rosmariinia
rouhittua mustapippuria

Koska picanhapaisti kypsennettiin tällä kertaa paistinpannulla, siitä leikattiin pois paistin oma makurasva. Hitaan uunikypsennyksen aikana picanhan rasva sulaa ja rasvan alla oleva liha maustuu, mutta näin ei ehdi tapahtua paistinpannulla ja rasva jäisi ikävän tuntuisena kerroksena lihan pintaan.

Leikkaa chili sekä valkosipulinkynsi ohuiksi viipaleiksi ja sekoita ne oliiviöljyn, limettimehun, timjamin, rosmariinin ja mustapippurin kanssa. Hiero marinadi paistiin ja anna maustua muutaman tunnin ajan. Pyyhi marinadi pois ja kypsennä picanha paistinpannulla mediumiksi. Varo kypsentämästä liikaa ettei paistista tule sitkeää.



Salaattitortillat

picanhapaistia ohuina suikaleina
isoja salaatinlehtiä
crème fraichea
ready-to-eat avokado
pala punaista paprikaa
pari kevätsipulia
muutama keltainen miniluumutomaatti
marinoitua punasipulia
suolaa, mustapippuria

Viipaloi kaikki täytteet sopiviksi suupalan kokoisiksi. Asettele täytteet salaatinlehtien keskelle, rouhaise hiukan mausteita päälle, nappaa kiinni sormin ja nauti.


2 kommenttia:

kati kirjoitti...

trendikäs tai ei, tämä on oiva variaatio tuohon lempiruokaani "pihvi ja salaatti"!
Näin voi kenties myydä salaatin muksuillekin paremmin ;)

Tuplaespresso kirjoitti...

Totta. Viltti nurmikolle, ainekset viltin päälle pakasterasioihin ja koko perhe pihalle picnicille :)