lauantai 10. toukokuuta 2014

Porkkana-fetasalaatti ja sitrusmarinoidut ankankoivet



Hullujen Päivien tarjousankat (ne jäljellä olevat) ovat palanneet Stockmannin herkkuun ja heräteostin meille kolme ankankoipea ja kaksi rintaa. Päiväyksen perusteella laitoin ensinnä koivet. Ne on periaatteessa valmistettu kuten aikaisemmassa reseptissämme, mutta tietenkin pienellä twistillä. Maustoin huoneenlämpöiset koivet suolalla ja mustapippurilla. Raastoin hiiden päälle yhden appelsiinin ja puolikkaan limen kuoret ilman valkoista osaa tietenkin  ja annoin niiden maustua uunipannulla reilun puoli tuntia. Sitten lisäsin pannulle yhden appelsiinin ja puolikkaan limen mehun ja 1 dl:n portviiniä. Uunin lämpö 180 astetta ja 45 minuuttia siellä. Sitten laitoin grillivastuksen päälle ja otin vähän lisäväriä nahkaan.



Tuplaespresso teki koiville kaveriksi salaatin.

Salaattiresepti löytyi BBC Good Foodista.
Alkuperäisessä ohjeessa on myös rusinoita, mutta koska meillä ei erityisemmin välitetä rusinoista ruoassa, ne jätettiin kokonaan pois.


Porkkana-fetasalaattia Lähi-Idän tapaan

noin 400 g porkkanoita
1 tl juustokuminaa
ripaus jauhettua kanelia
0,5 tl korianterinsiemeniä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 sitruunan mehu
100 g hyvää fetajuustoa
kourallinen lehtipersiljaa

Kuori porkkanat, halkaise ja leikkaa ne hiukan pienemmiksi paloiksi. Keitä porkkanat lähes kypsiksi, siivilöi ja anna niiden jälkikypsyä siivilässä vielä muutamia minuutteja. Murskaa huhmareessa mausteet, lisää hunaja sekä sitruunamehu ja sekoita hyvin. Kaada kaikki kulhoon, sekoita ja anna salaatin jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää fetajuusto muruina sekä hienonnettu lehtipersilja juuri ennen tarjoilua.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi ankkaa, nam! Kokkasin itse ankkaa ensimmäistä kertaa pari viikkoa sitten ja liha oli kyllä niin maukasta että himo jäi päälle...

Tuplaespresso kirjoitti...

Ankka on todella maukas lintu.