perjantai 9. toukokuuta 2014

Voiko terveellinen olla hyvää tai päinvastoin?
Kaikkihan tietävät, että se mikä maistuu hyvältä ja makealta ei missään tapauksessa voi olla terveellistä. Ja jos väittää terveellisen maistuvan hyvältä, valehtelee? Terveellinen ruokahan koostuu nimeltä tunnetuista naapurin luomuretiiseistä ja hienoista vihreistä superfoodjauheista, joita tuodaan toiselta puolelta maapalloa? Vai? Noh, ehkä ei nyt sentään kuitenkaan…

Kasviksia ja hedelmiä tulisi kuulemma syödä puoli kiloa päivässä. Jos hedelmiä ei sellaisenaan tule syödyksi riittävästi, niistä voi tehdä helpon annoksen jossa kasa hedelmiä hupenee lautaselta alta aikayksikön. Sellaisen jälkiruoan/välipalan, jota kukaan ei usko koostuvan vain ja ainoastaan hedelmistä. Ei lisättyä sokeria, pelkkiä hedelmiä (ja maapähkinää).


Jälkiruokaa/välipalaa pelkistä hedelmistä
(noin neljä annosta)

hedelmäsalaatti
3 kiiviä
puolikas tuore ananas
8 isoa mansikkaa
banaani-mangojäätelö
3 mustakuoriseksi kypsynyttä banaania
1 mango
(2 rkl makeuttamatonta maapähkinälevitettä, ei välttämätön mutta antaa hyvän maun)
(1 rkl appelsiinin mehua)

Kuori banaanit sekä mango ja laita ne pieninä paloina pakastimeen. Anna pakastua noin kolme tuntia. 3-4 tuntia on optimiaika, sillä jos hedelmät pakastuvat liikaa, ne eivät soseudu kunnolla.

Huuhtele mansikat ja kuori ananas sekä kiivit. Pilko hedelmät pieniksi kuutioiksi ja anna mehustua huoneenlämmössä.

Jaa mehustunut hedelmäsalaatti tasan annoskulhoihin. Laita jäiset hedelmänpalat pakkasesta tehosekoittimen kannuun. (Lisää maapähkinälevite ja jos soseutumisen kannalta on tarpeen , myös appelsiinin mehu.) Pyöräytä jäiset hedelmät tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi ja nosta kahden lusikan avulla jäätelöstä palloja hedelmäsalaatin päälle.

Tämä jälkiruoka on syötävä heti, sillä jäätelö sulaa todella nopeasti.


Ei kommentteja: