torstai 1. toukokuuta 2014

Ensimmäiset perinteiset vapputortillat




Vapunaattona oli tarkoitus grillata, mutta ideoita etsiessä eräästä grillauskirjasta sattui aukeamaan sivu, jolla oli kauniita kuvia viipaleiksi leikatuista pihveistä ja tortilloista – ja sitten menu meni uusiksi. Ei tullut grilli-iltaa, tuli fajitastarjoilu. Tortillat, guacamolet ja muut sensellaiset on postattu jo viime keväänä, joten ei näistä tullut mitään niin uutta että tarvitsisi kirjoittaa reseptejä uusiksi. Mutta niin hyvää tämä oli, että ihan vakavasti pohdimme, pitäisikö fajitaspöydästä tehdä meille uusi vappuperinne…



Fajitaksiin tarvitaan tortilloja, guacamolea, tomaatti-ananassalsaa, crème fraichea, viipaloitua naudanlihapihviä, paistettua sipulia ja pepperoneja. Juomaksi HS skumppatestin voittanutta cavaa. Tästä ei fajitasateria paljoa parane.



Mantan lakituksen jälkeen kansa alkoi valua Kaivopuiston suuntaan. Puoli seitsemältä illalla Kaivarissa oli vielä suhteellisen väljää ja rauhallista. 


Aattoiltana haalarikansa ja muu nuoriso valloittaa puistonurmikon ja seuraavana aamuna varttuneempi väki jatkaa kevään juhlimista Ullanlinnanmäellä. Hätäisimmät saapuvat paikalle jo aamukuudelta saadakseen pöytänsä juuri siihen samaan paikkaan, johon se on katettu jo viimeiset 35 vuotta, satoi tai paistoi.



Ei kommentteja: