keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Savusiikasalaatti




Tämä oli taas yksi ”kevytpäivä” ennen joulua. Kaukana takana ovat ne ajat, jolloin paino pysyi samoissa pienissä lukemissa söi mitä söi tai oli syömättä. Vanhemmiten joutuu hiukan paljon enemmän tarkkailemaan energiansaantiaan ja ennen kaikkea sen kulutusta. Ylimääräinen jää armotta pullottamaan vyötärölle. Tässä samalla myös M joutui kanssani kevennyskuurille tultuaan kotiin Portugalista. Mutta kuten tuossa jokin aika sitten todettiin, ennen joulua kannattaa ottaa vähän kevyemmin, kun jouluna tulee kuitenkin nautituksi muutama ekstrakalori.


Savusiikasalaatti
(kahdelle)

3 viipaletta saaristolaisleipää
hiukan voita ja suolaa
1 pieni savusiika
1 pieni kerä jäävuorisalaattia
10 cm pätkä purjon vaaleanvihreää osaa (punasipuli olisi toiminut paremmin)
6 miniluumutomaattia
100 g herneitä
2 dl katkarapuja
2 kovaksi keitettyä kananmunaa
1 persimoni
1 pieni omena
pari viipaletta sitruunaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
hiukan silputtua tilliä
kastikkeeksi
2 rkl vinaigrettea

Leikkaa saaristolaisleivistä reunat pois ja pilko leivät hiukan pienemmiksi paloiksi. Paista leivät voissa paistinpannulla krutongeiksi ja lopuksi ripottele leipäpaloille hiukan suolaa.
Perkaa savusiika  ruodottomiksi paloiksi.
Leikkaa jäävuorisalaatti pienemmiksi paloiksi.
Leikkaa purjo (punasipuli), miniluumutomaatit, kananmunat, persimoni ja omena pienemmiksi paloiksi.
Kokoa aineksista kaksi lautasellista salaattia ja lusikoi päälle hiukan vinaigrettea.


2 kommenttia:

Sofia kirjoitti...

Tämä näyttää sellaselta salaatilta, jota tekee mieli myös joulun jälkeen välipäivinä....kaiken sen kinkun ja laatikoiden syömisen jälkeen hyvät ja raikkaat salaatit on aina tervetulleita :)

Tuplaespresso kirjoitti...

Savusiika tekee salaatin vielä hiukan jouluiseksi ja hedelmät raikkaaksi. Sopii oikein hyvin myös välipäiväruoaksi :)