perjantai 20. joulukuuta 2013

HooKooBlöö ja muut Tosimiehen kasvikset




”Onhan toi vihreä vaan kuvausrekvisiittaa”, kysyi M laittaessani lautaselle makkara-annokseen salaattia. Siitä tuli mieleeni ”Tosimiehen kasvikset”, jotka kuulemma ovat paistettu sipuli, tomaattiketsuppi, hookoon sininen ja keltainen jaffa. Viimeksi mainittu puuttuu tästä annoksesta, mutta kaikkea muuta on.

HK:n sininen pääsi tänä vuonna ”miehen ikään” ja täytti 50 vuotta. Mutta anteeksi vaan, onkohan uuden pakkauksen suunnittelussa ajateltu kaikki asiat ihan loppuun asti? Ehkä muutaman muun mainosgraafikon konsultointi olisi ollut hyödyllistä? Kun etsin tätä makkaraa kaupan kylmäaltaasta, silmiini osui vain jotain 50% kevytlenkkimakkaraa – ennen kuin tajusin juuri sen paketin olevan ihan perus HooKooBlöötä. Numero 50 ja hiukan harmahtavan sininen typografia nopeasti katsoen antoivat vaikutelman kevytmakkarasta. Varsinkin se isolla merkitty numero 50, jota en todellakaan heti mieltänyt makkaramerkin iäksi, vaan pikemminkin kertomaan asiakkaalle miten jotain ehkä on vähennetty (suolaa, rasvaa, kaloreita?...) vaikka makkarassa edelleen olisikin "tuttu maku". Enkä ollut ainoa. Kun tulin kotiin ja ladoin ostokset keittiön pöydälle, M kysyi heti, miksi olin ostanut kevytmakkaraa. Onkohan meidän lisäksemme joku muukin ajatellut samoin? Mitä se mahtaa tehdä makkaran menekille? Asiakas katsoo kaupassa kaikessa kiireessä, että tässä paketissa on 50 jotain, ehkä vähemmän, ja kun ei halua kevyttuotetta, ostaa kilpailevan merkin makkaraa? No, ei ole onneksi minun ongelmani.



HooKooBlöötä epätrendikkäästi
(kahdelle nälkäiselle)

1 paketti HK:n sinistä
hiukan ruokaöljyä
2-3 rkl sinappia (maun mukaan)
2-3 rkl ketsuppia tai tomaattipyreetä (maun mukaan)
1 sipuli
1 rkl voita
1 omena
nokare vuohenjuustoa tai sinihomejuustoa tai gruyereä (maun mukaan)
emmentalraastetta
parmesaaniraastetta

Poista makkaroista kuori ja halkaise makkarat pitkittäin. Voitele uunivuoka ohuelti ruokaöljyllä ja laita makkaranpuolikkaat vuokaan. Sekoita keskenään sinappi ja ketsuppi ja sivele sitä sopiva kerros makkaroiden leikkauspinnalle. Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi ja kuullota voissa. Leikkaa omena pieniksi kuutioiksi. Leikkaa juusto ihan pieniksi muruiksi (minä otin vuohenjuustoa ja M murusteli makkaraansa AuraGoldia).  Sekoita keskenään sipuli, omena ja juustomurut ja levitä seosta paksulti makkaroille sinappi-ketsuppikerroksen päälle. Ripottele viimeksi sopiva kerros emmentalraastetta sekä ohuelti parmesaania.

Laita vuoka makkaroineen uuniin ja paista 225 asteessa kunnes juusto on sulanut ja saanut hiukan väriä.

Tarjoile perunasoseen ja muiden kasvisten tai ”kasvisten” kanssa.



2 kommenttia:

Jaska Jokunen kirjoitti...

Tuo on kyllä totta, mitä kerrot pakkauksen suunnitelusta. Itsekin katsoin ensin, että äijäruokaako tehdään kevytlenkistä? :D

Mutta varsin herkulliselta lopputulos vaikuttaa. Taidan laittaa huomenna uunimakkarat. Kiitos vinkistä!

Tuplaespresso kirjoitti...

Lenkkimakkara on tärkeä osa suomalaista ravintoympyrää ;)