maanantai 16. joulukuuta 2013

Chouriçopasta




Pikku hiljaa on aika tyhjentää Portugalin kodin jääkaappi. Uusien ruokatarvikkeiden ostaminen on nyt rajoitettua vain kertakäyttöön, ei kaappiin odottelemaan. Kaapissa oli puolikas lenkki chouriçoa ja kuivamuonapuolella tagliatellepastaa, joten päädyin tekemään pastaa. Toiseksi viimeinen sipuli pieneksi, viimeiset valkosipulinkynnet viipaleiksi kuten  chouriçokin. Pannulle öljyä ja sipulit kuullotetaan siinä. Sillä aikaa pastan keittovesi kiehuu. Pannulle chouriçot ja valkosipuli ja paistetaan hetki. Sitten paseereattu tomaatti ja puolikas lihaliemikuutiota, ripaus sokeria ja suolaa, sekoitus ja annetaan kiehua kymmenisen minuuttia. Jos olisi ollut, niin olisin käyttänyt kuorittuja tomaatteja tölkillisen. Tarkistetaan maku ja lisätään suutuntumalla chiliä (piripiriä), mustapippuria, paprikajauhetta ja mitä kaapissa on ja mieli tekee. Jos olisi ollut, olisin ehdottomasti lopussa lisännyt silputtua tuoretta basilikaa kastikkeeseen ja ripotellut sitä myös päälle tarjolle laitettaessa. Kuvitelkaa siis se tähän. Mmm, mikä yhdistelmä:  tomaatti ja basilika.


Pennepasta olisi sopivin pastalajike tähän ruokaan, mutta koska kaapissa oli tagliatellea, käytin sitä. Keittoaika paketin ohjeen mukaan. Kiehuvaan veteen suolaa reilusti ja sitten kattilan päällä puristin nyrkissä tagliatellepallurat paloiksi. Näin siitäkin syntyi lyhytpastaa. Tosin pennen rakenteeseen olennaisesti kuuluvat pintaraidat, joihin kastike tarttuu, jäivät puuttumaan.



Pastan valutus, kaato lautaselle, kastike päälle, sekoitus, pinnalle parmesaaniraastetta ja ääntä kohti. Jos hiilarikiintiö ei tästä täyty, sopii viereen tarjottavaksi valkosipulipatonki, jolla lautanen on hyvä lopuksi kaapia puhtaaksi.


Chouriçopasta

pastaa pääluvun mukaan

Kastike
100 g             chouriçoa (samoin pääluvun mukaan)
1                    sipuli silputtuna
1                    valkosipulinkynsi
1 tetra            paseerattua tomaattia (tai mieluummin kuorittuja tomaatteja pilkottuina)
(1 ruukku      tuoretta basilikaa)
öljyä paistamiseen
rapsaus          suolaa
ripaus            sokeria
                      mustapippuria myllystä
                      piri piriä
parmesaaniraastetta

Ei kommentteja: