keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Mistä on hyvä joulu tehty?Mistä on hyvä joulu tehty?

Joulurauhan julistuksesta (joskus jopa paikan päällä kuunneltuna),
koko perheestä saman katon alle kokoontuneena,
perinteisistä jouluherkuista hitaasti nautiskeltuna,
pienten lasten ilosta avatessaan joululahjoja,
siitä on hyvä joulu tehty.


Joululahjaksi läheisille aikuisille kokosimme tänä vuonna epätrendikkään ruokablogin parhaat herkut keittokirjaksi: 48 reseptiä jälkiruokia ja makeita leivonnaisia.

6 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

Ihana lahjaidea!

Tuplaespresso kirjoitti...

Kaikki vastaanottajat tykkäsivät kovasti ja jäivät odottamaan seuraavia jatko-osia :)

Eikä tällaisen keittokirjan tekeminen ole edes hankalaa, kun blogissa kaikki on jo olemassa. Ei tarvitse kuin kopioida kuvat ja tekstit kirjaohjelmaan ja sitten vaan jäädä odottamaan valmista tavaraa postista.

Katja kirjoitti...

Muutamana vuotena on ollut mielessä koota joku tällainen kirja, mutta tekemättä on jäänyt. Joskus vielä kuitenkin toteutan. Teidän kirjanne näyttää ihan oikealta keittokirjalta.:)

Tuplaespresso kirjoitti...

Varmaan olisi jäänyt meiltäkin tekemättä, jos se olisi pitänyt tehdä kerralla juuri joulun alla. Mutta kun sitä kokoaa pikkuhiljaa vuoden mittaan hyvistä blogiresepteistä ja -kuvista, niin marraskuussa se on enää vain pientä viimeistelyä vaille valmis :)

Jonna kirjoitti...

Ehkä se pitääkin vain aloittaa riittävän ajoissa ;-) Sama on ollut mielessä, mutta en ole saanut aikaiseksi. Pitäisi löytää hyvä kirjaohjelma, jossa olisi kivat fontit ja riittävästi taittopohjia. Mitä ohjelmaa itse käytitte?

Tuplaespresso kirjoitti...

Latasin Ifolorin ohjelman koneelleni ja sillä teen näitä lahjakirjoja pikkuhiljaa. Tallensin jokusen matkakertomuksen kuvakirjaksi samalla ohjelmalla jo useita vuosia sitten. Olen kokeillut myös Blurbin ohjelmaa, mutta en oikein päässyt siihen sisään niin kunnolla että olisin tykästynyt. Ifolorin sivut ja fontit voi rakennella mieleisekseen ihan miten haluaa tai sitten käyttää ohjelman valmiita sivumalleja. (=ei sponsoroitu mainos)

Joten Ifolorilla jatketaan myös ensi joulun "keittokirjat", jotka on joko 'pastat ja risoto't tai sitten 'sopat ja salaatit' tai ehkä jotain muuta, saa nähdä ;)