tiistai 3. joulukuuta 2013

Friteeratut mustekalarenkaat
Ne käyttää sellaisia täällä. Mä haluun kans! Härpäkevastaavana mun oli ihan pakko ostaa rasvakeitin, fritadeira. Kun sillä voi tehdä vaikka mitä, perustelin Tuplaespressolle. Ja siinä on termostaatti ja kaikki. Eikä se ole kovin kalliskaan?! Täällä öljykin on halpaa. Joten sellainen meillä täällä nyt sitten on.

Täyttö vaatii 3 litraa öljyä, jonka onneksi voi käytön ja jäähtymisen jälkeen siivilöidä ja käyttää uudelleen. Ensipaistona tein mustekalarenkaita ja ranskalaisia perunoita  valkosipulimajoneesin kera. Tosi hyvää, terveellisyydestä en ole niin varma, mutta väitetäänhän välimerellisen ruokavalion olevan terveellistä ja mustekalarenkaita nautitaan useissa Välimeren maissa, joten kai sitten sitäkin.

Koska mustekalan himo oli hirvittävä, eikä tuoretta mustekalaa ollut tarjolla, ostin kaupan pakastimesta paikallista tuotantoa olevia pakastettuja ja vieläpä valmiiksi leivitettyjä mustekalarenkaita. Ja koska kerran homma lipsahti puolivalmisteisiin, ostin saman tien naapuripakastimesta pussin esipaistettuja ranskalaisia.

Majoneesin pohjana käytin niin ikään valmistuotetta, Hellmann’sin Real Mayonnaisea, joka on ennestään tuttu tuote. Paikalliset kananmunat ovat potentiaalinen salmonellan lähde, joten omatekoisen majoneesin valmistus jäi toiseen kertaan kotimaahan. Käytin n. 150 grammaa majoa, johon sekoitin tosi ison valkosipulinkynnen puristettuna ja puolen sitruunan mehun. Piristykseksi hieman Piri Piriä.

Perunat pakkasesta koriin ja keittimeen, 5 minuuttia, ja kori ylös valumaan. Suolaa ja lautaselle. Mustekalarenkaat samoin koriin ja upoksiin, 3 minuuttia, ja valumaan ja lautaselle.

Sitruunanlohkoja lautaselle, lasi laadukasta, kuivaa Vinho Verdeä viereen ja ateria on valmis. Niin, ja pari pikkujoulukynttilää. Fast foodia vaikkapa illanistujaisiin. Jos tarvitaan enemmän kuin alun perin tuli kypsennettyä, niin uusi setti kypsyy tosi nopeasti eikä tarvitse heittää pois ylimääräisiä paistoksia.


Ei kommentteja: