tiistai 17. joulukuuta 2013

Messukeskuksen parantunut ravintolatarjontaMinun piti kirjoittaa tästä aiheesta jo syyskuussa Habitare –messujen jälkeen, mutta parempi myöhään. Kesällä marmatin suomalaisten kesätapahtumien surkeasta ruokatarjonnasta otsikolla ”metrilakua ja makkaraperunoita”, mutta nyt on hyvä syy kehua ja kertoa jotain positiivisempaa. Viime viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa järjestettiin isot koiranäyttelyt ja siellä pari päivää vaeltaneena on ilo todeta, että viime kesän aikana Messukeskuksen ravintolatarjonta on vihdoinkin tullut tähän päivään. Vielä vuosi sitten tarjonta käytännössä oli metrilakun ja toffeen lisäksi joko kahvia, olutta ja muovipussiin säilöttyjä sämpylöitä tai sitten enimmäkseen keskinkertaista huoltoasemaruokaa. Nyt Messukeskus on myllätty oikein kunnolla uuteen järjestykseen ja alagallerian entinen, sekava peräkylän markkinatunnelma on muuttunut selkeäksi ja tyylikkääksi ravintolakaduksi, joka oikeasti houkuttelee pysähtymään lounaalle.

Fazer vastaa suurimmasta osasta Messukeskuksen ravintolapalveluita, mutta mukaan mahtuu myös jokunen muu, enemmän tai vähemmän tunnettu ruokapaikka. Näytteilleasettajien puolella oli koiranäyttelyn aikaan myös muutama koju, josta sai naposteltavaa.


Näkymä ylägallerian suunnasta: ei uskoisi entisekseen.

Näyttelyhalleissa on niin paljon ohjelmaa, että alagalleriassa ei vielä aamupäivällä ole tungosta.

Wine Corner, samppanjaa ja espressojuomia sekä pieniä makupaloja.

Helsinki Cafessa kahvia, tuoreita leipätuotteita ja konditoriaherkkuja.

Olut & Wursti, rento paikka makkaran ja oluen ystävälle.

Table, à la carte -tyyppinen ravintola, jossa tilataan tiskiltä ja ruoka tarjoillaan pöytiin.

Wok'n'Curry, aasialaisia makuja, curryja, wokkeja ja kebab-tikkuja.

Pasta Sapore, italialaishenkistä herkuttelua, pastaa, espressoa ja jälkiruokia.

Pizza Hut express, saako olla slaissi ja juoma.

Stop & Shop, messukioski.

Ice & Candy, ne pakolliset jäätelöt ja metrilakut.

Hese on entisellä paikallaan ylägalleriassa.

Näyttelyhallin puolella Pottupuodista sai vastavalmistettuja perunalastuja. Perunat kuorittiin, viipaloitiin ja friteerattiin paikan päällä. Mausteissa ja dipeissäkin oli erilaisia vaihtoehtoja.

Tämä kioski tarjoili suklaaseen dipattuja hedelmiä vartaassa.Tarkemmin katsoen huomasin, että koju oli rakennettu perävaunuun, jossa oli saksalaiset rekisterikilvet. Ilmeisesti sieltä kannattaa tulla myyntikojun kanssa Suomeen asti?

Curry Wurst taisi oikeasti sekin olla saksalainen koju?

Jos metrilakusta ei vielä ole saanut riittävästi sokerihumalaa, niin fudgesta viimeistään.2 kommenttia:

Ansku kirjoitti...

Kaverit kehui myös Messarin ruokatarjontaa. Olivat positiivisesti ihmeissään, että paikalta sai muutakin ruokaa kuin kuivaa leipää ja huoltsikkamättöä. Ilmeisesti ruokaa oli tarjolla niin monessa paikassa, ettei sietämättömiöä jonoja edes muodostunut.

Mä en ole ollut Messarissa koskaan. On niin rumat koirat, ettei tarvii lähtee vuoden suurimpaan ja kalleimpaan näyttelyyn hylkyä hakemaan :D

Tuplaespresso kirjoitti...

Minäkin olin tänä vuonna Messarissa ihan vaan pelkkänä turistina, ensimmäistä kertaa vuosiin ilman koiria tai jonkinlaista työvelvoitetta.
Ja tuota 2000-luvulle päivitettyä ravintolakatua katsellessa ensimmäistä kertaa ei tullut sellaista oloa, että olisikohan pitänyt ottaa omat eväät mukaan :)