torstai 12. joulukuuta 2013

Avokado-feta-granaattiomenasalaatti




Puhuttiinkohan siinä hedelmistä vai kasviksista, vai mitä piti syödä ”puoli kiloa päivässä”. Tässä niitä joka tapauksessa on, salaattia ja hedelmiä, terveellistä lounasruokaa.


Avokado-feta-granaattiomenasalaatti
(kaksi annosta)

kastike
1 dl maustamatonta jugurttia
1 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl silputtua lehtipersiljaa
2 rkl silputtua minttua
hiukan raastettua appelsiininkuorta
hitunen raastettua limetinkuorta
suolaa, mustapippuria myllystä
salaatti
1 granaattiomena
1 iso tai 2 pientä avokadoa
limettimehua
1 appelsiini
100 g fetajuustoa
erilaisia salaatinlehtiä
pari lehtikaalin lehteä
muutama rouhittu pistaasipähkinä

Sekoita ensin kastike ja jätä se maustumaan.
Halkaise granaattiomena ja irrota siitä siemenet kulhoon (ohje täällä). Leikkaa avokado(t) puoliksi, poista siemen, kuori ja pilko paloiksi. Valuta palojen päälle hiukan limettimehua.  Kuori appelsiini veitsellä niin että kaikki kuoren valkoinen osa tulee pois. Leikkaa appelsiini viipaleiksi. Leikkaa feta pieniksi kuutioiksi.

Rakenna lautasille salaattiannokset, kaada annoksille salaattikastiketta ja viimeistele pistaasirouheella.


4 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Hyvän näköistä. Sopisi vaikka joulupöytään.:)

Tuplaespresso kirjoitti...

Joulusalaattina jättäisin varmaan mintun pois tuosta kastikkeesta, mutta olet oikeassa: kovin jouluisen näköinen salaatti :) ja sopisi varmasti maultaankin joulupöytään.

Siiri kirjoitti...

Juuri katselin kaupassa valtavaa granaattiomenavuorta, tässä onkin hyvä käyttövinkki niille. :)

Tuplaespresso kirjoitti...

Granaattiomenat ovat nyt ihan parhaimmillaan :)