torstai 27. kesäkuuta 2013

Pullavanukas, kesäklassikko



Pullavanukas on mummolan vanha kesäklassikko, johon mökillä on saatu hyödynnettyä vähän kuivahtaneet pullat ja vaaleat leivänkannikat. Mausteena voi käyttää lähes mitä tahansa hilloa tai marjoja ja hiukan sokeria. Tähän pullavanukkaaseen laitettiin tuoreita mansikoita ja makeaa mansikka-basilikaviinietikkaa.


Mansikka-pullavanukas

1-1,5 l kuivahtaneita pullanpaloja
0,5 l mansikoita
3 dl maitoa
2 munaa
voita vuoan voiteluun

Revi pullat suupalan kokoisiksi paloiksi. Pullana voi käyttää kaikenlaisia vaaleita leipiä, pullaa, paahtoleipää, patonkia, croissantia, briossia tms. Perkaa mansikat, laita ne kulhoon ja kaada päälle mansikka-basilikaviinietikka. Riko mansikoita hiukan painelemalla niitä haarukalla. Anna mansikoiden mehustua tunnin ajan.

Vispaa kananmunat sekaisin ja lisää maito. Vatkaa sen verran että ainekset sekoittuvat kunnolla. Lisää munamaitoon leivänpalat ja anna munamaidon imeytyä niihin muutaman minuutin ajan. Voitele uunivuoka voilla ja lado vuokaan vuorotellen liotettuja leipäpaloja ja mansikoita. Levitä päällimmäiseksi leipäkerros ja jos mansikkakulhon pohjalle on jäänyt vähän viinietikkaa, kaada se lopuksi vanukkaalle.

Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia. Tarjoile lämpimänä jäätelön, kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kera.


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pullalaatikko on tosiaan lapsuuden klassikko. Itse en ole tehnyt sitä kertaakaan kun meillä kuivahtunut leipä ja pulla on tuntematon käsite. Leivomme kaiken itse ja otamme pakastimesta aina tarvittavan määrän sulamaan.

Jokihaka Kokkaa kirjoitti...

Mä en ole varmaan koskaan syönyt pullavanukasta.. En ainakaan muista. Näyttää herkulta!

Tuplaespresso kirjoitti...

@ luimupupu
Ei kuivaa pullaa? Voih! Nyt sun on kyllä joku päivä otettava "vähän liikaa" pullaa kerralla sulamaan, että voit tehdä pullavanukasta ;)

@ Jokihaka
Kannattaa laittaa resepti to-do-listalle :)