keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Muusinjämät uusiokäyttöön, osa 2: Perunavohvelit uunissa



Tämä on oikein varsinainen hyllynpyyheruoka: vohvelit paistettiin eiliseltä lihapulla-aterialta jääneestä perunasoseesta ja vohvelin päälliseksi lämmitettiin edellisen päivän kanafileetä. Kastikkeeksi kaapista kotitekoista valkosipulimajoneesia ja kun leikkaa päälle vielä vähän tuoretta persiljaa, niin perunavohvelit käyvät ihan uudesta ruoasta.

Itse asiassa perunavohvelit ovat ensimmäinen kokeiluni heräteostoksena hankittuun silikoni-vohvelimuottiin. Sillä valmistuu uunissa kahdeksan vohvelia kerralla. Ensimmäinen havainto oli se, että perunavohvelitaikina vaatii huomattavasti pidemmän paistoajan kuin tavallinen vohvelitaikina.



Perunavohvelit (uunissa silikonimuotissa)

300 g kuivahkoa perunasosetta
3 munaa
3 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
75 g sulatettua voita


Vatkaa kaikki ainekset hyvin sekaisin niin että taikinaan ei jää kokkareita. Laita muotit leivinpaperin päälle uunipellille ja täytä ne niin täyteen että pohjakuvion kärki peittyy kokonaan. Kypsennä uunin keskiosassa 220 asteessa 12 minuuttia. Ota pelti pois uunista ja anna vohveleiden jäähtyä muotissaan muutaman minuutin ajan. Kumoa sitten vohvelit pellille leivinpaperin päälle kuviopuoli ylöspäin. Kypsennä vielä uunin keskiosassa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea. Vohvelit ovat hiukan rasvaisia, joten ne kannattaa nostaa vähäksi aikaa kuivahtamaan talouspaperin päälle ennen tarjoilua.

6 kommenttia:

j. kirjoitti...

Oi että, herkun näköistä.
Mistä moisia vuokia löytää?

Tuplaespresso kirjoitti...

Hei, tervetuloa lukijaksi, j. :)
Vuoat on ostettu Anttilasta ja merkki on Lékué (ei sponsoroitu mainos)

j. kirjoitti...

Kiitos! Ja kiitos!
Siispä mars Anttilaan :)

Jaana kirjoitti...

Vaikuttaapa kätevältä tuo muotti, kiitos vinkistä!

Tuplaespresso kirjoitti...

Ainakin se vie kaapissa huomattavasti vähemmän tilaa kuin vohvelirauta :) (on meillä jossain varaston perukoilla varmaan vohvelirautakin)
Pieni tarkennus tuohon ostopaikkaan, se oli Kodin 1, mutta eikös se ole melkein sama asia kuin Anttila.

imlacking kirjoitti...

Mulla on kans samantyylinen muotti, mutta Lidlistä ostettu. Just mies löysi Lidlistä vohvelikirjan, pitää varmaan alkaa tehdä joko muotilla tai raudalla vohveleita. Ja toki netistä löytyy vaikka minkälaisia ohjeita.