sunnuntai 5. huhtikuuta 2020

Rapeat vohvelit "banoffee"


Elämme mielenkiintoisia aikoja. Toiset tekevät etätöitä kotona ja lapset hoitavat virpomisen etänä kuvaviestillä :) Pääsiäispupu oli onneksi ollut hereillä ja toimittanut suklaamunat virpojille jo hyvissä ajoin paria viikkoa etukäteen.

Viikolla paistettiin rapeita vohveleita, kun halusimme pelastaa yhden mustapilkullisen banaanin ja purkin creme fraichea, jonka päiväys oli juuri mennyt ohi bestbeforen. Ja tokihan pakastimesta aina täytyy löytyä yksi paketti vaniljajäätelöä.



Rapeat vohvelit ”banoffee”

2                                          munaa (huoneenlämpöisiä)
3 rkl                                     sokeria
4 dl                                      vehnäjauhoa
1 tl                                       leivinjauhetta
pikkuripaus                         suolaa
2,5 dl                                   maitoa
200 g                                   creme fraichea
50 g                                     voisulaa

paistamiseen                       hiukan kirkastettua voisulaa

lisäksi                                 banaania, jäätelöä, kinuskikastiketta


Sulata voi ja anna sen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Riko munat kulhoon, lisää sokeri ja vaahdota kevyesti. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe sekä suola. Vatkaa munavaahdon joukkoon vuorotellen jauhoa ja maitoa. Lisää lopuksi creme fraiche sekä voisula ja sekoita hyvin. Anna vohvelitaikinan tekeytyä tunnin verran ennen paistamista.

Voitele vohvelirauta ohuelti kirkastetulla voisulalla ja paista vohvelit. Taikinasta tulee 8 normaalikokoista vohvelia. Jäähdytä vohvelit ritilän päällä, jolloin ne jäävät ihanan rapeiksi. Tarjoile banaaniviipaleiden, jäätelön ja kinuskikastikkeen kanssa.

3 kommenttia:

Lasten ja hellan välissä kirjoitti...

Enpäs ole koskaan kokeillut ranskankermaa vohveleihin! Hyvä idea! Näyttää herkulliselta

marketta kirjoitti...

Nyt on pakko mennä heti tekemään vohveleita! Teen kyllä tähän hätään taikinan ohukaisaineksista, kun niitä saattuu aina kotivaraksi olemaan. Mutta tummia banaaneja on pari ja kinuskikastikettakin löytyy. Argh! Tämä korona lihottaa minut entisestään!='D

Tuplaespresso kirjoitti...

@ Lasten ja hellan välissä

Pannukakut ja vohvelit on siitä kiitollisia valmistaa, ettei ole niin suurta väliä mitä maitotuotetta sinne sekoittaa ja vähän hapantuneetkin vaan paranee siellä taikinassa.

@ Marketta

Kieltämättä tässä itse kukin saa alkaa normaalia useammin tarkastelemaan vaa'an lukemia ja tekemään niistä johtopäätelmiä...