Näillä keleillä, kun ulkolämpötila keikkuu +30 asteen tienoilla ja jopa ylikin, ei paljoa huvita kokata keittiössä uunin ja lieden lämmössä, ja ulkona grillatessa varsinkin on liian kuuma. Jos ei halua syödä pelkkää raakaruokaa, vohvelirauta on ihan kätevä ruoanlaittoväline. Suolaiset vastapaistetut vohvelit täytteineen ovat ihan kelpo hellepäivän ruokaa. Mutta entä sitten jos makeuttamatonta
vohvelitaikinaa tulee tehdyksi vähän liikaa? Paistetaanko kaikki joka tapauksessa
vai heitetäänkö loppu taikina pois? Ei kai kukaan hyvää taikinaa kaada
viemäriin, eihän? Paistetaan siis kaikki. Toki vohvelit olisi paremman makuiset
syödä rapeina ja vastapaistettuna, mutta voi ne lämmittää uudelleen vaikka seuraavana
päivänä. Ladotaan vohvelit vierekkäin uunipellille ja työnnetään pelti kuumaan uuniin
muutamiksi minuuteiksi. Ja mitä sitten? No sitten aletaan tehdä kerrosvohveleita,
rakennetaan kuten Club Sandwich kerrosvoileipä, mutta vaihdetaan paahtoleipä
vohveliksi. Väliin paistettua pekonia, broileria, tomaattia, cheddarjuustoa,
... Pikkusuolaiseksi sangen täyttävää, sanoisin jopa että suorastaan lounasruokaa ...
Club sandwich vohveleista
vohvelitaikina
3,5
dl vehnäjauhoa
2
munaa
5
dl maitoa
ripaus
suolaa
0,5
tl leivinjauhetta
0,5
dl juoksevaa oivariinia
Vatkaa
ainekset tasaiseksi taikinaksi, anna tekeytyä puolisen tuntia ja paista
vohveleiksi.
Jos
kaikkia vohveleita ei syödä heti, säilytä ylimääräiset jääkaapissa.
Lämmitettäessä säädä uunin lämpötila 220 asteeseen, lado vohvelit vierekkäin
uunipellille (hiukan voisulaa voi sipaista pinnalle) ja lämmitä vohveleita 5-10 minuuttia kunnes ovat pinnalta
rapsakat.
Club sandwich täytteet
hyvää
majoneesia (Hellmann’s tai kotitekoinen)
paketti pekonia paistettuna
pari (pihvi)tomaattia paksuhkoina viipaleina
muutama
paistettu broilerin ohutleike
hyvää
Cheddar –juustoa
rapeaa
salaattia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti