sunnuntai 28. heinäkuuta 2019

Club sandwich vohveleista


Näillä keleillä, kun ulkolämpötila keikkuu +30 asteen tienoilla ja jopa ylikin, ei paljoa huvita kokata keittiössä uunin ja lieden lämmössä, ja ulkona grillatessa varsinkin on liian kuuma. Jos ei halua syödä pelkkää raakaruokaa, vohvelirauta on ihan kätevä ruoanlaittoväline. Suolaiset vastapaistetut vohvelit täytteineen ovat ihan kelpo hellepäivän ruokaa. Mutta entä sitten jos makeuttamatonta vohvelitaikinaa tulee tehdyksi vähän liikaa? Paistetaanko kaikki joka tapauksessa vai heitetäänkö loppu taikina pois? Ei kai kukaan hyvää taikinaa kaada viemäriin, eihän? Paistetaan siis kaikki. Toki vohvelit olisi paremman makuiset syödä rapeina ja vastapaistettuna, mutta voi ne lämmittää uudelleen vaikka seuraavana päivänä. Ladotaan vohvelit vierekkäin uunipellille ja työnnetään pelti kuumaan uuniin muutamiksi minuuteiksi. Ja mitä sitten? No sitten aletaan tehdä kerrosvohveleita, rakennetaan kuten Club Sandwich kerrosvoileipä, mutta vaihdetaan paahtoleipä vohveliksi. Väliin paistettua pekonia, broileria, tomaattia, cheddarjuustoa, ... Pikkusuolaiseksi sangen täyttävää, sanoisin jopa että suorastaan lounasruokaa ...


Club sandwich vohveleista

vohvelitaikina
3,5 dl  vehnäjauhoa
2  munaa
5 dl  maitoa
ripaus suolaa
0,5 tl  leivinjauhetta
0,5 dl  juoksevaa oivariinia

Vatkaa ainekset tasaiseksi taikinaksi, anna tekeytyä puolisen tuntia ja paista vohveleiksi.

Jos kaikkia vohveleita ei syödä heti, säilytä ylimääräiset jääkaapissa. Lämmitettäessä säädä uunin lämpötila 220 asteeseen, lado vohvelit vierekkäin uunipellille (hiukan voisulaa voi sipaista pinnalle) ja lämmitä vohveleita 5-10 minuuttia kunnes ovat pinnalta rapsakat.

Club sandwich täytteet

hyvää majoneesia (Hellmann’s tai kotitekoinen)
paketti pekonia paistettuna
pari (pihvi)tomaattia paksuhkoina viipaleina
muutama paistettu broilerin ohutleike
hyvää Cheddar –juustoa
rapeaa salaattia

Ei kommentteja: