sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

Kanacaprese kahdelle


Taasko salaattia? Kyllä, kevennetty heinäkuu jatkuu. Caprese eli tomaatti-basilika-mozzarellasalaatti on tosi hyvää, mutta se ei pidä nälkää. Siksi sen joukkoon lisätään ruskistettuja broilerisuikaleita ja nuudelia, jollaisen lounaan jälkeen jaksaa taas pitkään ennen kuin seuraavan kerran alkaa hiukoa.


Kanacaprese kahdelle

250 g uunikuivattuja kirsikkatomaatteja
150 g tuoreita miniluumutomaatteja
1 uusi kesäsipuli varsineen
muutama kourallinen rucolaa
1 munanuudelikiekko
1 broilerinfilee
1 mozzarella bufala
tuoretta basilikaa

2 rkl mietoa oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
0,5 tl hunajaa
hiukan suolaa ja mustapippuria

Kirsikkatomaattien määrä tarkoittaa tässä sitä määrää, joka menee uuniin kuivumaan. Uunista tultaessa tomaattien maku on tiivistynyt ja tilavuus pienentynyt puoleen. Näitä kannattaa valmistaa kerralla isompi määrä jääkaappiin. Reseptimme löytyy tästä.

Leikkaa broilerinfilee suikaleiksi, mausta suolalla sekä mustapippurilla ja ruskista nopeasti pannulla pienessä määrässä öljy-voiseosta.

Keitä munanuudelikiekkoa pakkauksen ohjeen mukaan (4 minuuttia) ja jäähdytä heti kylmässä vedessä.

Huuhtele rucolat ja silppua kesäsipuli varsineen. Huuhtele ja leikkaa miniluumutomaatit pienemmiksi paloiksi. Sekoita balsamiviinietikkakastikkeen ainekset keskenään.

Tasaa ainekset kahdelle salaattilautaselle, revi päälle mozzarella bufala ja viimeistele balsamicokastikkeella.

Ei kommentteja: