Taasko salaattia? Kyllä,
kevennetty heinäkuu jatkuu. Caprese eli tomaatti-basilika-mozzarellasalaatti on
tosi hyvää, mutta se ei pidä nälkää. Siksi sen joukkoon lisätään ruskistettuja
broilerisuikaleita ja nuudelia, jollaisen lounaan jälkeen jaksaa taas pitkään
ennen kuin seuraavan kerran alkaa hiukoa.
Kanacaprese kahdelle
250
g uunikuivattuja kirsikkatomaatteja
150
g tuoreita miniluumutomaatteja
1
uusi kesäsipuli varsineen
muutama
kourallinen rucolaa
1
munanuudelikiekko
1
broilerinfilee
1
mozzarella bufala
tuoretta
basilikaa
2
rkl mietoa oliiviöljyä
1
rkl balsamiviinietikkaa
0,5
tl hunajaa
hiukan
suolaa ja mustapippuria
Kirsikkatomaattien
määrä tarkoittaa tässä sitä määrää, joka menee uuniin kuivumaan. Uunista
tultaessa tomaattien maku on tiivistynyt ja tilavuus pienentynyt puoleen. Näitä
kannattaa valmistaa kerralla isompi määrä jääkaappiin. Reseptimme löytyy tästä.
Leikkaa
broilerinfilee suikaleiksi, mausta suolalla sekä mustapippurilla ja ruskista
nopeasti pannulla pienessä määrässä öljy-voiseosta.
Keitä
munanuudelikiekkoa pakkauksen ohjeen mukaan (4 minuuttia) ja jäähdytä heti
kylmässä vedessä.
Huuhtele
rucolat ja silppua kesäsipuli varsineen. Huuhtele ja leikkaa miniluumutomaatit
pienemmiksi paloiksi. Sekoita balsamiviinietikkakastikkeen ainekset keskenään.
Tasaa
ainekset kahdelle salaattilautaselle, revi päälle mozzarella bufala ja
viimeistele balsamicokastikkeella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti