Joskus ruoanlaitto ei kertakaikkiaan
huvita ja silloin tekee mieli suoriutua hommasta niin helpolla kuin
mahdollista, vaikka tekemällä jonkun ruokaisan salaatin jääkaapin aineksista. Mutta
sitten taas herää kysymys, mitä siihen salaattiin oikein laittaisi ettei se ole vain "kunhannytjotain" sekalaisia kasviksia sekaisin, vaan että kaikki maut oikeasti toimivat keskenään. Jotkut raaka-aineet kun nyt vaan sopivat keskenään paremmin kuin jotkut toiset.
Jääkaappi-inventaario kertoi,
että meillä on pekonia ja herkkusieniä, erilaisia käyttökelpoisia
salaattivihreitä, kaurarieskoja, sitruuna ja tietysti kevätsipulia, jota ilman meillä
ei pärjätä ollenkaan. Ihan kivat ja keskenään sopivat aineet, mutta jotain
puuttui. Kävin sitten kaupassa ja ostin vielä broilerin reisipaisteja, fenkolia
ja retiisejä.
Näistä aineksista tulee tosi hyvä
ja ruokaisa salaatti neljälle.
"Lähes täydellinen" salaatti
broilerista, pekonista ja herkkusienistä
salaatti
1
paketti pekonia
250
g herkkusieniä
450-600
g broilerin reisipaisteja (riippuu siitä kuinka iso nälkä on...)
hiukan
mietoa oliiviöljyä ja voita
hienoa
merisuolaa ja mustapippuria myllystä
1
iso fenkoli
1
nippu retiisiä
1
kerä friseesalaattia
1
kerä cosmopolitan -salaattia
50
g rucolaa
muutama
paksu kevätsipulinvarsi
sitruunavinaigrette
1
sitruunan mehu
1
rkl valkoviinietikkaa
3
rkl mietoa oliiviöljyä
2
tl juoksevaa hunajaa
hienoa
merisuolaa ja mustapippuria myllystä
paahdettua
kaurarieskaa
Erottele
pekoniviipaleet jokainen erikseen ja paista pannulla rapeiksi. Jätä pekonista
irronnut rasva pannulle. Leikkaa herkkusienet paksuiksi viipaleiksi ja kypsennä
ne pekoninrasvassa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna sitten
pannulla ruokaöljyä ja voita, ja ruskista siinä pienemmiksi paloiksi leikatut
broilerin reisipaistit. Paista paloja niin kauan että ne ovat kauttaaltaan
kypsät ja mausta ne suolalla sekä mustapippurilla. Laita kaikki ainekset omiin
pieniin kulhoihinsa odottamaan salaatin kokoamista.
Viipaloi
fenkoli sekä retiisit mandoliinilla noin 1-1,5 mm paksuisiksi viipaleiksi.
Huuhtele salaatit, valuta ne ja revi pienemmiksi paloiksi. Leikkaa kevätsipulin
varret parin millin viipaleiksi.
Sekoita
salaatinkastikkeen eli sitruunavinaigretten ainekset huolella keskenään ja
lisää hunajaa/suolaa/pippuria/ tms jos tarvitsee. Jätä seos maustumaan
huoneenlämpöön.
Paahda
kaurarieskat ja viipaloi ne pienemmiksi.
Rakenna
aineksista salaatit suoraan lautasille, vihreitä salaatteja pohjalle, muita
aineksia päällimmäiseksi ja viimeksi sitruunavinaigrettea. Lisää
rieskaviipaleet ja tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti