Kaapissa oli jo jonkin aikaa
paketti mustapapuja odottanut sopivaa hetkeä tai inspiraatiota. Two peas & their pod –blogin salaatti näytti raikkaalta kuvassa ja se on lisäksi
helppotekoinen, joten päädyin tekemään sellaisen. Se on kesäisen raikas salaatti,
joka toimii vaikkapa lounassalaattina sellaisenaankin. Tällä kertaa laitoin
sille kaveriksi paistettua siikaa. Tein vielä kastikkeeksi chimichurria
antamaan annokselle lisämakua.
Mustapapusalaatti
230
g (netto) pakkaus kypsennettyjä mustapapuja
200
g (pakaste)maissia
n.
16 kpl halkaistuja
kirsikkatomaatteja
½ punainen paprika
½ punasipuli
1
ruukku korianteria
1 limetin mehu
1
rkl extra vergine oliiviöljyä
½
tl hienoa merisuolaa
½
tl Ancho chilijauhetta
¼
tl jeeraa
½
avokado viipaleina
Hienonna
punasipuli, paprika ja korianteri. Halkaise kirsikkatomaatit ja puolita ja
viipaloi avokado. Sekoita kulhossa kaikki aineet ja mausteet avokadoa lukuun
ottamatta. Lisää lopuksi avokado ja nostele varovasti sekaisin.
Pannulla paistettu siika
3
– 4 kpl suomustettuja nahallisia
siikafileitä
hienoa merisuolaa
rypsiöljyä
1 sitruunan kuori
1
rkl sitruunamehua
2
rkl paahtamattomia pistaasin
sydämiä
mustapippuria myllystä
ripaus hienoa merisuolaa
Raasta
sitruunan kuoren keltainen osa. Rouhi pistaasit esimerkiksi morttelissa.
Yhdistä raastettu sitruunankuori ja rouhittu pistaasi, lisää seokseen sitruunan
mehu, suola ja mustapippuri ja sekoita. Jätä odottamaan tarjoilua.
Taputtele
siikafileet kuivaksi talouspaperilla. Kääntelyn helpottamiseksi ne voi puolittaa
ennen paistoa. Ripottele hieman hienoa merisuolaa nahkapuolelle ennen paistoa.
Kuumenna pannu, laita sille liraus rypsiöljyä ja paista siikaa nahkapuoli pannua vasten kunnes nahka on kauniin
värinen. Käännä palat ja paista niitä hetki toiselta puolelta. Voit ennen
kääntöä laittaa halutessasi nokareen voita pannulle. Nosta palat pannulta
lautaselle, lusikoi niille sitruuna-pistaasiseosta ja tarjoa salaatin ja
chimichurrin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti