torstai 18. heinäkuuta 2019

Muropikkuleipiä vohveliraudalla


Nyt alkoi naistenviikko. Vieläkö päivänsankareilla on tapana järjestää nimipäiväkekkereitä? Hannanpäiviä, Saaranpäiviä, Leenanpäiviä? Vai ovatko nimipäivät nykyisin ihan turhia juhlia? Ei se mitään, näitä vohvelikeksejä voi tehdä myös ihan vaan omaan kahvipöytään ja kesäkuumalla (jos se kesä vielä palaisi takaisin) vohveliraudalla paistaminen lämmittää keittiötä huomattavasti vähemmän kuin uunin käyttö.

Vohvelikeksit murotaikinasta

125 g  voita
1 dl  sokeria
4 dl  vehnäjauhoa
¼ tl  suolaa
1 tl  hienoksi jauhettua kardemummaa
2 tl  vaniljasokeria
1 tl  leivinjauhetta
1 dl  kookoshiutaleita
1  kananmuna

Tämän taikinan voi tehdä käsin tai, kuten minä tein nopeammalla tavalla, yleiskoneessa. Sekoita ensin jauhoihin suola, kardemumma, vaniljasokeri, leivinjauhe sekä kookoshiutaleet. Laita kutterin kulhoon paikalleen leikkuuterä ja lisää voi, sokeri sekä jauhoseos. Käynnistä kone ja anna terän pyörähdellä sen aikaa että aineksista muodostuu tasainen muruseos. Lisää kananmuna ja anna pyöriä vielä sen verran että taikina kiinteytyy. Siihen ei mene minuuttiakaan. Ota taikina pois kulhosta ja alusta se tiiviiksi. Kääri taikina vähäksi aikaa muovikelmun sisään jotta kosteus tasaantuisi. 

Mittaa taikinasta suunnilleen 20 gramman paloja. Keittiövaaka olisi tässä aika hyvä juttu. Määrästä tulee noin 25-27  palaa. Pyörittele palat palloiksi ja laita vohvelirauta lämpiämään. Testaa ensin muutamalla taikinapalalla yksi kerrallaan, miten kauan juuri sinun vohvelirautasi paistaa sen sopivaksi. Minun Wilfassani optimilämpötila oli 3,5 ja paistoaika 2 minuuttia 30 sekuntia. Liian pitkä paistoaika tekee kekseistä turhan kovia.

Jos oikein laiskottaa, nämä vohvelipikkuleivät voi tehdä myös kaupan valmiista murotaikinapakasteesta.

Ei kommentteja: