lauantai 15. syyskuuta 2018

Maaginen suklaakakku



Joitain vuosia sitten somessa kohistiin kakusta, jonka taikina muodostaa kolme erilaista kerrosta paistettaessa. Epätrendikäs ruokablogi ei tavoilleen uskollisena silloin ehtinyt leipoa tällaista, mutta nyt oli sopiva aika. Mikäs onkaan istuessa sisällä nauttimassa ihanaa suklaakakkua vadelmien ja kermavaahdon kera, kun ulkona tulee vettä taivaan täydeltä.



Maaginen suklaakakku

4 munaa (koko L, valkuaiset ja keltuaiset erotettuna)
0,5 tl valkoviinietikkaa
160 g sokeria
2 rkl vaniljasokeria
125 g haaleaa voisulaa
120 g vehnäjauhoa
50 g (n 8 rkl) tummaa kaakaojauhetta (van Houten)
5 dl haaleaa maitoa

Ota esiin 20 x 20 cm neliövuoka tai halk. 23 cm pyöreä vuoka (ei irtopohjavuoka!). Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja laita uuni lämpiämään 160 asteeseen.

Sekoita keskenään vehnäjauho sekä kaakaojauhe ja siivilöi seos paakuttomaksi. Erottele valkuaiset omaan kulhoonsa ja keltuaiset omaan, vähän isompaan kulhoon. Lisää valkuaisten joukkoon valkoviinietikka ja 1 rkl sokeria ja vatkaa seos napakaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri ja vaniljasokeri keltuaisten joukkoon ja vatkaa seos vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää seokseen haalea voisula koko ajan vatkaten ja vatkaa parin minuutin ajan. Lisää jauho-kaakaoseos ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada sitten haalea maito taikinan joukkoon ja vatkaa kunnes seos on täysin tasaista. Haalea siksi, että kylmä maito kovettaisi voin ja pilaisi taikinan.

Lisää valkuaisvaahto kolmannes kerrallaan kumilastalla käännellen. Varo sekoittamasta liikaa, sillä valkuaisvaahdon on tarkoitus nousta taikinan pinnalle ja muodostaa kakun päällimmäinen kerros.

Uuniin menossa

Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista kakkua noin 55-60 minuuttia. Jäähdytä kakku jääkaappilämpöiseksi ennen kuin leikkaat sitä. Jäähtymiseen menee muutamia tunteja. Kakkuun pitäisi olla muodostunut kolme erilaista kerrosta, jotka näkyvät leikkauspinnalla. Tarjoile kakku vadelmien ja kermavaahdon kanssa. Tämä kakku paranee entisestään, jos sen malttaa antaa odotella uunista ottamisen jälkeen vähintään 12 tuntia ennen tarjoilua.

Uunista tulossa

4 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Onkohan tämä nyt sitten sukua sille choco flanille, jonka tein muutama vuosi sitten? Hienolta näyttää kakkuviipaleesi ja voin ainesten perusteella uskoa, että makukin on mahtava!

Tuplaespresso kirjoitti...

Nyt oli pakko googlata choco flan koska en ole koskaan ennen kuullutkaan moisesta. Wau! On niin mielenkiintoisen näköinen kakku, että sitäkin täytyy jossain vaiheessa kokeilla. Flan ja suklaakakku yhdessä ei voi olla mitään muuta kuin jotain ihan ylimaallisen hyvää.

Näissä on se ero, että choco flaniin tarvitaan kaksi taikinaa ja tähän vain yksi. Alin kerros muistuttaa lähinnä pannukakkutaikinaa ja ylin kerros on jotain pehmeän marengin tapaista.

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Taidan kokeilla tätä sinun postaamaasi kakkua, kun saan tämän Espanja-haasteen valmiiksi. :)

Tuplaespresso kirjoitti...

Välillä pitää saada makeaa mahan täydeltä ;)