Kurkku-ananas-gazpacho ei ole
varsinaisesti alkuruoka eikä väliruoka eikä jälkiruoka, mutta ihan pahuksen
hyvä vegeshotti vaikkapa hyvän päivällisen amuseksi. Hapokas ananas ja raikas
kurkku saavat potkua pienestä ripauksesta chiliä. Hiukan kurkku- ja ananasmehulla ohentamalla tätä voisi ajatella tarjottavan vaikka kylmänä alkuruokakeittona.
1
tölkki (140 g) ananasta omassa liemessään
1
kurkku, kuorittu
puolikkaan
limetin mehu
2
kevätsipulia ohuina viipaleina
2
rkl hienonnettua tuoretta korianteria
hiukan
chilihiutaleita tai cayennea (varovasti)
ripaus
suolaa
hiukan
mustapippuria myllystä
tuoreita
korianterinlehtiä
1
limettiviipale
Laita
blenderin kannuun ananas(murska), kuorittu kurkku pieninä paloina, limettimehu,
kevätsipuli, tuore korianteri sekä varovasti
chiliä (tai ripaus cayennea) ja blendaa ainekset tasaiseksi seokseksi. Lisää hiukan suolaa ja mustapippuria ja pyöräytä kaikki
vielä kerran kunnolla sekaisin. Jäähdytä gazpacho jääkaappikylmäksi ja jaa se sitten tasan
kuuteen shottilasiin. Viimeistele pienellä limetinpalalla sekä tuoreella
korianterilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti