torstai 6. syyskuuta 2018

Kurkku-ananasgazpacho sitä varsinaista ruokaa odotellessa




Kurkku-ananas-gazpacho ei ole varsinaisesti alkuruoka eikä väliruoka eikä jälkiruoka, mutta ihan pahuksen hyvä vegeshotti vaikkapa hyvän päivällisen amuseksi. Hapokas ananas ja raikas kurkku saavat potkua pienestä ripauksesta chiliä. Hiukan kurkku- ja ananasmehulla ohentamalla tätä voisi ajatella tarjottavan vaikka kylmänä alkuruokakeittona.


Kurkku-ananasgazpacho

1 tölkki (140 g) ananasta omassa liemessään
1 kurkku, kuorittu
puolikkaan limetin mehu
2 kevätsipulia ohuina viipaleina
2 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
hiukan chilihiutaleita tai cayennea (varovasti)
ripaus suolaa
hiukan mustapippuria myllystä

tuoreita korianterinlehtiä
1 limettiviipale

Laita blenderin kannuun ananas(murska), kuorittu kurkku pieninä paloina, limettimehu, kevätsipuli, tuore korianteri sekä varovasti chiliä (tai ripaus cayennea) ja blendaa ainekset tasaiseksi seokseksi. Lisää hiukan suolaa ja mustapippuria ja pyöräytä kaikki vielä kerran kunnolla sekaisin. Jäähdytä gazpacho jääkaappikylmäksi ja jaa se sitten tasan kuuteen shottilasiin. Viimeistele pienellä limetinpalalla sekä tuoreella korianterilla.


Ei kommentteja: