Minua laiskotti enkä jaksanut
lähteä kauppaan, joten siivosin jääkaappia löytääkseni sopivia aineksia
ruoanlaittoon. Kasviksista, maitotuotteista ja munista syntyi tällä kertaa koko
maukas ateria. Pihvejä punajuuresta sekä mustapavuista, ja perunamuusin
joukkoon kreikkalaisesta salaatista jäänyttä fetaa. Kastikkeeksi käytin creme
fraichea, jonka maustoin vihanneslaatikon vihreillä. Annoksen kruunasi
pikkelöity punakaali, jota pitää aina olla jääkaapissa.
Punajuuri-mustapapupihvit
200
g keitettyä punajuurta
170
g keitettyä mustapapua (tölkki
nettopaino)
2
kevätsipulia
1
(violetti) porkkana
6 mustaa tai kalamata oliivia
2
munaa
1
dl panko korppujauhoja
100
g raastettua parmesaania
½
tl oreganoa
1
rkl Maizenaa
suolaa,
mustapippuria
Kuori
keitetyt punajuuret ja leikkaa ne vähän pienemmiksi paloiksi. Valuta ja huuhtele
mustapavut. Leikkaa kevätsipulit ohuiksi viipaleiksi ja raasta porkkana. Laita
nämä kaikki kutterin kulhoon, lisää oliivit ja surauta tasaiseksi, melko
karkeaksi massaksi. Riko munat toiseen kulhoon, vatkaa ne kevyesti ja lisää joukkoon
korppujauhot, parmesaani, oregano sekä maizena. Sekoita hyvin. Yhdistä
kasvismassa sekä muna-mausteseos ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Anna
seoksen tekeytyä jääkaapissa tunnin verran ennen paistamista. Paista ensin pieni
koepihvi ja lisää mausteita jos siltä tuntuu.
Tee
massasta kuusi pihviä uunipellille leivinpaperin päälle. Metallirenkaan avulla
niistä saa samankokoisia. Kypsennä uunissa 200 asteessa ensin 20 minuuttia,
sitten käännä pihvit ja kypsennä vielä 15 minuuttia.
Feta-perunamuusi
noin
800 g Rosamunda perunaa
2
rkl voita
100
g fetajuustoa pieninä muruina
maitoa
hiukan
suolaa ja valkopippuria
Kuori
perunat, leikkaa ne vähän pienemmiksi paloiksi ja keitä kypsiksi miedosti
suolatussa vedessä. Kaada vesi pois ja lisää voi. Survo perunat voin kanssa murskaksi.
Lisää fetajuustomuru ja vatkaa sose tasaiseksi (sähkövatkaimella pienimmällä
nopeudella, ja varo vatkaamasta liikaa). Feta sulaa kuuman soseen joukkoon. Ohenna
sosetta maidolla sen verran, että siitä tulee sopivasti lusikoitavaa. Mausta
suolalla ja valkopippurilla.
Kylmä yrttikastike
200
g creme fraichea (tai jogurttia tai
kermaviiliä)
2
kevätsipulia
muutama
tuuhea lehtipersiljan oksa
5
cm pätkä tuoretta kurkkua
suolaa
ja mustapippuria myllystä
1
tl juoksevaa hunajaa
(kermaa
jos kastike kaipaa ohentamista)
Hienonna
kevätsipuli sekä lehtipersiljan lehdet ja sekoita ne creme fraichen joukkoon.
Kuutioi kurkku vajaan puolen sentin kuutioiksi ja lisää kastikkeen joukkoon.
Mausta suolalla, mustapippurilla sekä hunajalla. Ohenna kermalla jos kastike
tuntuu liian paksulta.
4 kommenttia:
No nyt näyttää hyvälle annokselle. Ihan minunkin makuun ainekset.♡
Täytyypä etsiä vielä pikkelöidyn punakaalin ohje, löytynee sinun blogista!
Kiitos kommentista. Ihan punakaalin otsikolla pikkelöintiä ei ehkä löydy, mutta se on tämä ihan sama liemi:
1 osa väkiviinaetikkaa
2 osaa sokeria
3 osaa vettä
lämmitetään kunnes sokeri on sulanut, jäähdytetään ja kaadetaan pikkelöitävien kasvisten päälle
https://epatrendikasruokablogi.blogspot.fi/2018/01/amunen-shottilasiin-maa-artisokasta.html
Hyviä kokkaushetkiä :)
Nam! Onpas herkullinen vaihtoehto kasvisruoaksi, menee testiin.
Näihin kasvispihveihin saa upotettua kaikenlaista hyvää.
Lähetä kommentti