maanantai 18. syyskuuta 2017

Vihreä tabbouleh parsakaalista ja hirvitournedos



Kun hirven kanssa tarjottavaksi piti keksiä jotain uutta ja erilaista, päätin kokeilla parsakaalista valmistettua ”tabboulehia”. Mausteiltaan se piti sovittaa kotimaisen riistan metsäiseen makumaailmaan, joten perinteinen tabboulehin mausteseos ei toiminut ihan sellaisenaan. "Tabboulehin" lisäksi hirvitournedoslautasella oli myskikurpitsapyreetä, paahdettuja kirsikkatomaatteja ja ihan tavallista kantarellikastiketta, sekä viimeistelynä pakastekuivattua puolukkarouhetta ja hienoksi leikattua ruohosipulia.



Vihreä tabbouleh parsakaalista    (hirven kanssa tarjottavaksi)

1 pienehkö parsakaali
puolikas pieni kukkakaali
puolikas kurkku karkeana raasteena
2 tomaattia
2 kevätsipulia
iso kourallinen lehtipersiljaa
pieni kourallinen tuoretta timjamia
puolikkaan sitruunan raastettu kuori

mausteseos
15 uunikuivattua mustaa oliivia
10 katajanmarjaa
10 mustapippuria
1 tl kuivattua timjamia
0,5 tl korianterinsiemeniä
2 tl karkeaa merisuolaa

Valmista ensin mausteseos. Mustia oliiveja kannattaa kuivata kaappiin vähän enemmänkin. Kuivattuina ne säilyvät purkissaan aika kauan ja murskattuina antavat makua monenlaisiin ruokiin. Sekoita keskenään mausteseoksen ainekset ja murskaa ne morttelissa tasaiseksi jauheeksi. Parsakaali ja kukkakaali ryöpätään ennen käyttöä.

Irrota parsa- ja kukkakaalista paksuimmat varret (joista voi valmistaa vaikka keittoa) ja leikkaa kukinnot pienemmiksi paloiksi. Kuumenna isossa kattilassa vettä ja ripaus suolaa. Kun vesi alkaa kiehua, lisää ensin kukkakaalin kukinnot ja anna kiehua parin minuutin ajan. Lisää sitten joukkoon parsakaalin kukinnot ja keitä vielä pari minuuttia. Valuta vesi pois kattilasta ja kaada kukinnot jääveteen jäähtymään. Leikkaa tomaatit ihan pieniksi kuutioiksi ja viipaloi kevätsipulit ohuiksi siivuiksi. Hienonna lehtipersiljan ja timjamin lehdet veitsellä. Laita ryöpätyt parsa- ja kukkakaalit kutterin kulhoon ja pyöräytä tasaiseksi muruksi. Laita isoon kulhoon kaikki ainekset ja sekoita huolella. Annostele maustesekoituksesta ensin puolet, sekoita ja maista. Lisää sitten loput mausteet tai vähemmän, jos siltä tuntuu. Anna ”tabboulehin” maustua noin tunnin ennen tarjoilua.

Tabbouleh on luonteeltaan salaatti ja se tarjoillaan kylmänä.


Ei kommentteja: