maanantai 25. syyskuuta 2017

Fenkoli ♥ kalaFenkoli ja kala on ihan parhaita makuyhdistelmiä. Vielä en ole löytänyt sellaista kalaa tai vedenelävää, jonka kanssa fenkoli ei toimisi. Vuosien varrella on tullut kokatuksi muun muassa
ja monta muuta kalaruokaa fenkolin kanssa. Nyt kun kalatiskillä oli ahvenfileet tarjouksessa, niitä oli ihan pakko ostaa ja samalla pari fenkolia korvaamaan muusi ja muut perinteiset hiilarit. Lisäksi lautasella oli ei-niin-perinteistä riisiä, eli kanadalaista erittäin pitkäjyväistä villiriisiä. Miedosti pähkinäisen makuisen villiriisin keittoaika on 50-55 minuuttia, joten riisit oli laitettava kiehumaan ennen mitään muuta. Koska kaikki muut elementit olivat kohtalaisen mietoja, tomaatticoncasse antoi annokselle sen kaipaaman happamuuden.


Fenkoli-sipulipaistos

2 isoa fenkolia
2 salottisipulia
1 rkl voita
1 rkl hienonnettua tilliä
(1 rkl hienonnettuja fenkolintöyhtöjä)
suolaa ja mustapippuria myllystä

Kesällä kannattaa ostaa fenkolit varsineen ja pakastaa kaikki töyhdöt antamaan lisämakua ruokiin. Jos fenkolin vihreitä osia ei satu olemaan käytettävissä, niitä ei tarvitse yrittää korvata millään muulla.

Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele fenkolit ja leikkaa nekin ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna pannulla voi ja kuullota siinä sipulit ja fenkolit. Seos saa hiukan ruskistuakin. Kun kasvikset ovat pehmeitä, mausta seos tillillä, fenkolinvihreillä sekä suolalla ja pippurilla.


Villiriisin keittäminen

1 litra vettä
0,5 tl karkeaa merisuolaa
125 g (puoli pakettia) kanadalaista villiriisiä

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää suola sekä villiriisi. Keitä hiljalleen poreillen 50-55 minuuttia kunnes riisin vaalea sisus tulee ulos kuoren sisältä. Valuta kypsä riisi siivilässä.


Ja ne ahvenfileet...
Neljää henkeä varten tarvitaan 600 grammaa ahvenfileitä, joista leikataan v-viillolla ruotorivi pois. Fileet jauhotetaan kevyesti ja paistetaan pannulla voissa. Lopuksi fileet maustetaan suolalla, pippurilla ja tillisilpulla. Siis ei mitään ihmeellistä, mutta ah, niin hyvää.Ei kommentteja: