keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Mini Tarte Tatin suolaisenaMuffinivuoassa valmistuu monenlaiset pikkusyötävät, kuten vaikka minikokoiset Tarte Tatinit. Tällä kertaa Tatin ei ole makea, vaan suolainen, ja omena on vaihtunut viikunaksi. Kokeilin käyttää Lidlin valmista voitaikinalevyä, joka on käyttövalmista heti kun paketin sisällön rullaa auki. Ei pakasteesta sulatusta, ei kaulimista, tosi kätevä ja käyttökelpoinen tuote (ja ostettu omalla rahalla).


Mini Tarte Tatin suolaisena
(12 minitorttua)

6 tuoretta viikunaa
2 rkl voita
4 rkl sokeria

2 rkl voita
4 sipulia ohuina viipaleina
80 g parmankinkkua veitsellä hienonnettuna
2 dl aurajuustomurua
ripaus sokeria, hiukan suolaa ja mustapippuria

1 pkt Lidlin puff pastrya eli voitaikinaa
nokare voita tai vuokasprayta vuokien voiteluun


Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Voitele muffinivuoan kolot, huuhtele viikunat ja halkaise ne. Sulata pannulla sokeri ja lisää voi. Kun seos on saanut hiukan väriä, lisää pannulle viikunanpuolikkaat leikattu puoli pannua vasten ja karamellisoi viikunat pehmeiksi. Aseta viikunanpuolikkaat muffinivuokaan tasainen puoli vuokaa vasten ja mikäli pannulle jäi sokeriseosta, jaa se viikunoiden päälle ja pyyhi pannu puhtaaksi.

Kuumenna pannulla voi ja kuullota siinä hetken aikaa sipuliviipaleita. Lisää parmankinkku ja anna sen paistua sipuleiden joukossa. Lisää lopuksi aurajuustomuru ja sekoita se lämpimän seoksen joukkoon. Mausta suolalla, mustapippurilla ja ripauksella sokeria. Jaa seos muffinivuoan koloihin viikunanpuolikkaiden päälle.

Rullaa auki voitaikinalevy ja ota siitä muotilla sopivan kokoisia pyörylöitä. Painele taikina täytteiden päälle, pistele muutaman kerran haarukalla ja voitele taikinan pinta vedellä.

Kypsennä minitorttuja 200 asteessa noin 20 minuuttia kunnes taikina on kypsynyt sopivasti.

Anna torttujen vetäytyä vuoassa 5-10 minuuttia ennen kuin kumoat ne oikein päin.


Ei kommentteja: