torstai 21. syyskuuta 2017

Maksaa ja pekonia Hairy Dietersien tapaan



Tämän maksakastikereseptin lähteenä on meilläkin televisiossa esitettyn Hairy Bikers –duon uusi trendi Hairy Dieters. Resepti löytyi nettiä selaillessani koska halusin valmistaa maksaa ja halusin ideoita ruokaani varten. Maksaa olemme ennenkin valmistaneet, mutta jotenkin tässä oli erilainen twisti. Simppelit raaka-aineet eli yksinkertaiset, puhtaat ja herkulliset maut. Siksi diettaava parivaljakkokin oli innoissaan, että he edelleenkin voivat syödä tätä ruokaa. Annan määrät heidän reseptinsä mukaisesti, mutta käytännössä kokatessani käytin enemmän jauhoja ja paistorasvaa saadakseni hyvän lopputuloksen (määrät suluissa). Tekotapa on käyttämäni tapa.


Maksaa ja pekonia Hairy Dietersien tapaan

450 g             vasikanmaksaa (500 g naudanmaksaa)
4 tl                vehnäjauhoja (2 rkl)
20 g               voita sekä 1 tl auringonkukkaöljyä (korvasin: 40 g kirkastettua voita)
1                    iso sipuli ohuina viipaleina
55 g               pekonia (85 g eli puoli pakettia)
5 dl                lihalientä kuutiosta
2 tl                ketsuppia (1 rkl)
                      sormisuolaa
                      mustapippuria myllystä

Huuhdo maksa, taputtele kuivaksi talouspaperilla ja paloittele. Laita vehnäjauhot muovipussiin suola ja pippurin kanssa. Lisää maksapalat ja sekoittele kunnes ne ovat tasaisesti jauhottuneet. Laita keskilämpöiselle pannulle puolet voista ja ruskista siinä maksapaloja joka puolelta 11/2 – 2 minuuttia kunnes ne ovat saaneet väriä, mutta eivät ole vielä läpikypsiä. Siirrä ne sivuun lautaselle.

Pienennä lämpöä, lisää loput voista, paloiteltu pekoni ja viipaloidut sipulit. Kuullota sipulit vaaleanruskeiksi koko ajan sekoitellen. Ripottele ruokalusikallinen jauhoja sipuleille ja pekoneille. Kaada kuumennettu lihaliemi koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi, sekoita ketsuppi joukkoon ja anna kiehua hiljaa  kunnes kastike on sakeaa ja kiiltävää.

Kaada maksa takaisin pannulle ja anna sen lämmetä kastikkeessa samalla sekoitellen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja/tai mustapippuria.

Nautimme maksan peruna-juurespyreen, mehustettujen puolukoiden ja hienonnetun ruohosipulin kanssa.


Ei kommentteja: