sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Marjainen jogurtti-rosmariinipannacotta



Pannacotta (tai panna cotta) on helppo jälkiruoka, jonka voi maustaa lähes millä tahansa mitä kaapista löytyy. Minä löysin pakkasesta purkinpohjan ylivuotisia mustaherukoita ja jatkoin niitä tuoreilla mustikoilla. Marjoista, jogurtista ja kermasta tuli sopivasti syksyinen jälkiruoka neljälle. Lisämakua tälle pannacotalle antoi kermaan uutettu tuore rosmariini, joka sopii kivasti kirpeän mustaherukan kaveriksi. Rosmariini antaa makua juuri sen verran, että jälkiruoassa tuntuu miedosti metsäinen aromi.


Metsäinen jogurttipannacotta

1,5 dl mustaherukkaa
1,5 dl mustikkaa
1 tl sitruunamehua
200 g maustamatonta rasvatonta jogurttia
3 rkl sokeria
2 dl kermaa
iso oksa tuoretta rosmariinia
3 liivatelehteä (= yhteensä 6 g)

Sekoita keskenään mustaherukat, mustikat, sitruunamehu sekä jogurtti ja aja seos tasaiseksi soseeksi sauvasekoittimella. Laita kattilaan kerma, sokeri sekä rosmariini, kiehauta ja anna jäähtyä kattilassa. Ota rosmariinit pois ja lisää jäähtynyt kerma jogurttiseokseen, jota pitäisi nyt olla noin 6 desilitraa. Liivatetta tarvitaan 1 gramma jokaista nestedesilitraa kohden.

Liota liivatteet pehmeiksi kylmässä vedessä. Kuumenna pikkutilkka pannacottaseosta lähes kiehuvaksi, purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan nesteeseen. Sekoita liivateliuos huolella pannacottaseoksen joukkoon ja jaa pannacotta tasan jälkiruokakulhoihin. Anna pannacotan hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.


Ei kommentteja: