keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Taste of Helsinki 2015, kuin joulu keskellä kesää

Musiikkitalon takana Kansalaistorin puistossa


Joko olet varannut lippusi Taste of Helsinki -tapahtumaan? Jos et vielä ole tehnyt sitä, kipinkapin hankkimaan lippuja. Tiedossa on Suomen upein gourmetfestivaali, jossa huippukokkien tekemiä ruokia on tarjolla kaikille ilman pöytävarausta, ilman pikkutakkia ja solmiota sekä ilman jäykkää pikkurilliä. Annosten hinta on 5-6 festarimarkkaa ja kurssi 1€ = 1mk, joten nyt ei todellakaan ole liian korkeaa kynnystä kenellekään tulla kokemaan todellisia ruokaelämyksiä. Lippuja Taste of Helsinkiin voi varata Tiketistä


Olimme pari viikkoa sitten Gourmet tourilla tutustumassa ennakkoon Taste of Helsingin menuun ja muutamaan tapahtumaan osallistuvaan ravintolaan.
Ruokamatkamme alkuruoka nautittiin Erottajalla ravintola Pastorissa, joka on erikoistunut perulaiseen ruokaan. Pastorin Casa Ceviche sisälsi tuoretta lohta, katkarapuja sekä guacamolea Roccoto chili -marinadissa. Todella kielenvievää.Matka jatkui Töölöön japanilaisravintola Hoshitoon. Saimme eteemme täydellisen kauniin annoksen, jonka nimi oli vaatimattomasti Ginger ja Ginger Misokastike. Annos sisälsi inkiväärimarinoitua porsaanlihaa, friteerattua mustajuurta ja misokastiketta. Tätä on pakko maistaa uudelleen. Ihan pakko. Viimeinen etappimme oli ravintola Ragu Ludviginkadulla. Sieltä Taste of Helsinkiin tulee neljä annosta, joista saimme maistaa kolmea. Alkuun erilaisia leipiä ja levitteitä. Niin hyvää, että sillä olisi voinut kuitata yhden koko aterian. Pääruokana ylikypsää karitsanniskaa, karitsamakkaraa ja sinappipolentaa. Jälkiruokana lakritsivaahtoa, marinoitua fenkolia sekä sitruunajäätelöä. Tästä on vaikea panna paremmaksi. Kesäkuun toisella viikolla kannattaa tulla Helsinkiin vaikka vähän kauempaakin ja pysähtyä Kansalaistorille maistelemaan huippukokkien valmistamia annoksia. Kymmenen suomalaisen ravintolan tekemien 35 erilaisen annoksen valikoimasta löytyy jokaiselle jotain. Tänä vuonna Taste of Helsingissä on panostettu erityisesti myös viineihin ja niitä on maisteltavana kymmenittäin erilaisia. Jokaiseen annokseen voi halutessaan ostaa myös juuri sen ruoan raaka-aineisiin ja makumaailmaan huolella valitun viinin. Ennakkomaistelu osoitti, että sommelierit totta vieköön osaavat hommansa. Kun lopultakin olen alkanut uskoa, että noutopöytään suolaisten kalojen kanssa sopii parhaiten vesi tai olut, niin eikös mokoma Samuil Angelov ollut löytänyt täydellisesti sopivan viinin jopa sillille.

Tapahtuman oheisohjelmana on mm "Chef's secrets", jonne on mahdollista päästä kokkaamaan ja oppimaan uutta Suomen kokkimaajoukkueen jäsenten johdolla. Mukana myös Laitilan virvoitusjuomat, Kolmen Kaverin jäätelöt ja monta muuta. Viime vuonna Taste of Helsinki tarjosi tällaista.

Tiedossa on siis jo neljättä kertaa Suomen upein, silti maltillisesti hinnoiteltu gourmetfestivaali, yksi monista (mutta ainoa Pohjoismaissa) "Taste of" -ruokafestareista. Muun muassa Taste of Sydney oli maaliskuussa, Taste of Paris toukokuussa, Taste of Milano on ihan näinä päivinä ja Taste of Dublin nautitaan samanaikaisesti Helsingin kanssa. Heti Helsinkiä seuraavalla viikolla on Taste of London, heinäkuun alussa Taste of Toronto, Taste of Abu Dhabi marraskuussa jne. Tästä karttalinkistä (todella hidas, mutta kyllä se lopulta aukeaa) voi katsoa minne seuraavaksi voisi suunnistaa maistelemaan upeita ruokia.

Hiukan kyllä olemme ihmetelleet, miksi Helsingin kaupunki on hyödyntänyt Taste of Helsinkiä suorastaan luvattoman kehnosti. Siinä missä mikä tahansa muu kaupunki olisi innolla tukemassa tällaista festivaalia ja samalla tekemässä kaupungin omaa, upeaa ja kansainvälisestikin laadukasta ruokakulttuuria tunnetuksi, Helsingin ruokakulttuuristrategia jostain syystä tyytyy priorisoimaan tehtävänsä mieluummin ihquttamalla katuruokarekkoja, joista niistäkin osa on ihan muualta kuin Suomesta...

YhteistyössäEi kommentteja: