torstai 18. kesäkuuta 2015

Soija-inkiväärimarinoitua lohta ja nuudeleita


Onnistuneen hodarin jälkeen teki mieli kokkailla lisää ruokaa japanilaisteemalla. Nettiä selatessa osui silmiin soijalla ja inkiväärillä marinoitu lohi nuudelien kera ja se vaikutti hyvältä ajatukselta. Tuumasta toimeen ja kauppaan kalatiskille.



Soija-inkiväärimarinoitua lohta ja nuudeleita

150 – 200 g   lohta syöjää kohti
marinadi
3 rkl              riisiviinietikkaa
3 rkl              soijakastiketta
3 rkl              vähäsuolaista soijakastiketta
2                    valkosipulinkynttä ohuina viipaleina
tuuman pala  inkivääriä ohuina viipaleina
lisäksi
                      öljyä paistamiseen
1-2                uuden sadon sipulia ohuina viipaleina
50 g               sobanuudeleita syöjää kohti
100 g             edamame soijapapuja syöjää kohti

Poista lohesta ruodot, jos siinä niitä on. Leikkaa vatsarasva pois, suomusta lohi ja paloittele se annospaloiksi. Sekoita marinadin ainekset. Laita kalanpalat muovipussiin ja kaada marinadi sinne. Anna maustua pari kertaa pussia käännellen noin puoli tuntia. Edamamea myydään pakasteena. Sulata tarvitsemasi määrä papuja. Keitä tattarinuudelit ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Lisää kattilaan sulatetut edamamet kolme minuuttia ennen nuudelien kypsymistä. Pavut pitäisi voida syödä palkoineen päivineen, mutta totesimme, että ainakin käyttämämme pavut oli parempi syödä ilman palkoja. Niinpä lopulta painelin pavut ulos paloistaan. Valuta nuudelit. Samalla kun nuudelit kiehuvat paistoin lohipalat ensin nahkapuoli alaspäin, jotta nahasta tulisi rapea, ja sitten pikaisesti toiselta puolelta. Lorauta samalla hieman marinadia pannulle ja anna sen kiehahtaa. Laita viipaloitu sipuli kulhoon ja kaada sille pussista marinadia ja anna maustua ruoanlaiton ajan. Nosta lautasille ja ruoka on valmis.



Ei kommentteja: