perjantai 12. kesäkuuta 2015

Taste of Helsinki - jo neljättä kertaa


Mistä on Taste of Helsinki tehty?
Maukkaista annoksista
sopivasti jaettavista,
niihin viineistä sopivista,
mukavasta yhdessäolosta,
niistä on Taste of Helsinki tehty.


Ja tottahan Taste of Helsinki on tehty myös Mira ja Barry MacNamarasta, joita ilman koko festaria ei todennäköisesti edes olisi Suomessa.

Silloin harvoin kun on mahdollisuus maistella kaikkiaan kymmenen suomalaisen huippuravintolan parhaita paloja ja niihin valittuja viinejä, sellaista tilaisuutta ei voi jättää käyttämättä. Kaikki siinä samalla kertaa käden ulottuvilla. Ja kun kaiken lisäksi avajaispäivän sää oli paras mahdollinen, aurinkoinen mutta ei liian kuuma, mitä muuta ruokaharrastaja voisi toivoa?


Kansalaistorin puistoon katetusta vuoden parhaasta gourmetpicnicistä voi nauttia sunnuntaihin asti. Viini- ja samppanjatastingit myytiin loppuun melko nopeasti, mutta muuten lippuja on vielä saatavilla. Festivaalialueella iskee ahneus ja valinnan vaikeus: 35 erilaista herkullista annosta ja vain yksi vatsa. Tilannetta helpottaa hiukan se, että annoksen voi jakaa kaverin kanssa, mutta silti meiltäkin jäi vielä monta makuelämystä kokeilematta. Siinäpä hyvä syy lähteä Taste of Helsinkiin vielä toisenakin päivänä.

Tärkein muistettava: saavu paikalle nälkäisenä!

Meidän top 6 ei missään erityisessä järjestyksessä oli tällainen:


Berthan ”nauta, tilli, kukkakaali”. Sous vide –kypsennettyä naudankieltä tillin ja kukkakaalipyreen kanssa, liha suorastaan suli suuhun.


Kaskis –ravintolan ylikypsää paahdettua possunkylkeä, barbequekastiketta, varhaisperunaa ja kevätsipulia. Tämä on kunnon kesäruokaa.


Pastorin ”Pulpo Al Olivo”, confitoitua mustekalaa, rapea peruna-oliivikakku ja misomajoneesia. En ole ikinä syönyt näin hyvin valmistettua mustekalaa.


Ragun hiillostettua miekkakalaa, sardelliaiolia ja paahdettua pecorinoa. Miekkakala oli kypsennetty ihan täydelliseksi ja rapeaksi paahdettu pecorino oli hieno lisä annokseen. Vihreät pallerot ovat yrttimaustettua fregolapastaa.


Matti Jämsen pop-up ”toast skagen”, ketunleivällä koristellussa pikkuskagenissa oli maut kohdallaan.


Sinnen Haugesundin silli varhaisperunoiden ja ruskistetun voin kanssa maistuisi varmaan niillekin jotka eivät muuten välitä sillistä.

Täydellinen menu löytyy täältä.


Taste theatren lavalla kilpailevat paremmuudesta Suomen ja Ruotsin kokkimaajoukkueet. Torstaina kisa alkoi alkuruoalla, jonka raaka-aineiksi oli määrätty Karelian kaviaari, sampi sekä kampasimpukat. Suomi voitti ensimmäisen erän. Kisa jatkuu perjantaina lounaskattauksen aikaan pääruoalla ja voittaja selviää illemmalla kun joukkueet ovat kokanneet jälkiruoan.


Yhteistyössä Taste of Helsinki


2 kommenttia:

Celebration Treats 4U kirjoitti...

Eilen illalla hyvästä valmistautumisesta huolimatta, eli todella nälkäisenä paikalle saapuneena, pystyin herkuttelemaan vain 7:llä annoksella + viinillä ja shampanjalla. Oma suosikkini oli Ragun miekkakala-annos. Jos olisin jaksanut, olisin syönyt vielä paljon useampia annoksia. Taste of Helsinki on ruokaintoilijan 1. festari :).

Tuplaespresso kirjoitti...

Eikö olekin loistava syy mennä sinne uudelleen :)