maanantai 1. kesäkuuta 2015

Broilerinmaksa-herkkutattipastaa italialaisittain


Erittäin edullinen ja maukas ruoka syntyy broilerin maksasta.  Se on maultaan miedompaa kuin naudan- tai sianmaksa ja sitä on yleensä saatavissa ainakin hyvin varustettujen markettien pakastealtaista. Tämän aterian aineet hain Hakaniemen Hallista, jossa on kana- ja possutuotteisiin erikoistunut myymälä. Aterian hintaa tosin nostaa jonkin verran siinä käytetty kuivattu herkkutatti, joka kuitenkin antaa mahtavasti pähkinäistä umamin makua tähän ruokaan. Lopputuloksen perusteella voisi kuvitella, että tässä olisi enemmänkin aineksia kuin todellisuudessa. Tämä ohje on tehty Antonio Carluccion reseptin pohjalta.


Broilerinmaksa-herkkutattikastike

300 g             broilerinmaksaa hienonnettuna
1                    salottisipuli hienonnettuna
50 g               voita
25 g               kuivattuja herkkutatteja (koska meillä oli 25 g purkki)
1 rkl              tomaattipyreetä
½ dl               Marsala -viiniä
                      hienoa merisuolaa tai tryffelisuolaa m.m.
                      mustapippuria myllystä m.m. (maun mukaan)
sen kanssa
150 g             pitkää pastaa, esimerkiksi bavette (kuten meillä) tai tagliatelle
ja pinnalle
                      tryffeliöljyä tai oliiviöljyä
                      parmesaania raastettuna
                      (lehtipersiljaa hienonnettuna)

Liota kuivatut sienet vedessä. puristele ne kuivaksi ja pienennä veitsellä. Säästä liotusvesi. Huuhtele maksa, taputtele sitä kuivemmaksi ja pilko pienemmäksi. Sulata voi pannulla ja kuullota siinä hienonnettu sipuli vaalean ruskehtavaksi. Lisää hienonnettu maksa ja ruskista se nopeasti, mutta ei liikaa. Lisää tatit, tomaattipyree ja Marsala ja mausta makusi mukaan (tryffeli)suolalla ja mustapippurilla. Ohenna tarvittaessa parilla ruokalusikallisella sienten liotusvettä.

Keitä pasta ohjeen mukaan. Valuta pasta ja sekoita se kastikkeen kanssa. Annostele lautasille ja laita päälle muutama tippa (tryffeli)öljyä ja reilusti parmesaaniraastetta ja halutessasi lehtipersiljasilppua. Tryffeliöljy tai tryffelisuola antaa sen viimeisen silauksen tälle nopeatekoiselle ja yksinkertaiselle mutta ah, niin kovin maukkaalle, italialaiselle pastaruoalle.Ei kommentteja: