tiistai 9. kesäkuuta 2015

Nälkä lähtee klubilla


Klubihan ei tässä tapauksessa tarkoita Suomalaista Klubia tai Svenska Klubbenia tai mitään muutakaan sellaista, vaan club sandwichia eli suomeksi klubileipää. Muutamasta paahtoleivänsiivusta ja täytteistä ei luulisi olevan kunnollisiksi eväiksi, mutta kun täytteitä on riittävästi, viimeisten ruokamurujen tyhjentäminen lautaselta saattaa tehdä jo tiukkaa.

Perinteinen klubileipä sisältää paahtoleipien välissä kanaa, tomaattia, salaattia, pekonia sekä majoneesia ja se tarjotaan ranskisten tai perunalastujen tai coleslawn kanssa. Leipä on leikattu vinottain kahteen tai neljään osaan ja osat kiinnitetty pystysuunnassa cocktailtikulla jotta leipä pysyy kasassa.
Mutta vaikka klubileipä on tunnettu amerikkalaisissa ravintoloissa jo 1800-luvun lopulta lähtien, amerikkalaiset eivät ole yhtä tarkkoja leivän täytteistä kuin ranskalaiset omista resepteistään. Klubin sisällä voi siis olla muutakin kuin vain nuo edellä mainitut. Se voi sisältää kinkkua, kana- tai kalkkunaleikettä, avokadoa, kananmunaa, pelkkiä kasviksia, hummeria tai oikeastaan mitä vaan. Majoneesinkin voi halutessaan maustaa vaikka pestolla. Meidän klubi tehtiin näin.

Club sandwich (1 kpl)


3 viipaletta paahtoleipää
4 rkl majoneesia
1 broilerinfilee litistettynä ja paistettuna
3 viipaletta amerikan pekonia paistettuna
friseesalaattia
1 viipale pihvitomaattia
1 siivu cheddarjuustoa
lisäksi
kourallinen ranskalaisia perunoita

Paahda leipäviipaleet ja voitele ne majoneesilla, keskimmäinen kummaltakin puolelta. Rakenna kerrosvoileipä reseptin aineksista, tökkää valmiiseen leipään 4 cocktailtikkua ja leikkaa leipä terävällä veitsellä vinottain neljään osaan. 
Tarjoile ranskalaisten kanssa.


Ei kommentteja: