tiistai 30. kesäkuuta 2015

Peruna-sillipizza vai erilainen sillivoileipä


Makuammuntaa –blogissa oli tehty neitsytperunafestivaalia varten gluteeniton perunapizza, joka tarjoiltiin sillin kanssa. Se oli niin villi ja hauska idea, että meidänkin oli ihan pakko kokeilla (yllytyshulluja, mekö muka?). Ei tosin gluteenittomana, koska meidän ruokakaapissamme ei ole sellaiseen tarvittavia lisäaineita ja muutenkin muokkasimme jonkun verran alkuperäistä ajatusta. Lopputuloksena oli oikein hyvä sillivoileipä. Jälkeenpäin mietimme, että pizzan päälle olisi voinut laittaa myös kananmunaviipaleita ja ohjeen valkoista pizzakastiketta. Olisi varmaan ollut todella hyvä lisäys. Noh, ensi kerralla sitten.



Peruna-sillipizza

pizzapohja
0,5 dl ruokaöljyä
1 dl vettä
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1 pussi (11 g) kuivahiivaa
valkoinen pizzakastike
125 g ricottaa
125 g creme fraichea
täytteet
varhaisperunoita
2 uutta sipulia varsineen
1 iso mozzarella bufala
20+20 g parmesaaniraastetta
hiukan suolaa ja mustapippuria myllystä
200 g mozzarellaraastetta
silliä (maun mukaan) annospaloina

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, kuivahiiva ja suola. Lämmitä vesi n 42-asteiseksi ja sekoita jauhoihin. Lisää öljy ja alusta tiiviiksi taikinaksi. Laita taikina lämpimään paikkaan kohoamaan.

Pese perunat ja keitä ne puolikypsiksi. Leikkaa perunat ohuehkoiksi viipaleiksi ja paista ne pannulla voissa kypsiksi. Perunaviipaleita pitää olla sen verran että niillä saa sopivasti peitetyksi uunipellin kokoisen pizzapohjan. Sekoita keskenään ricotta ja creme fraiche. Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Revi mozzarella bufala pieniksi paloiksi. Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen ja uunipelti uuniin kuumenemaan.

Kauli taikina leivinpaperin päällä leivinpellin kokoiseksi ja levitä pizzapohjalle valkoinen pizzakastike. Ripottele sen päälle 20g parmesaaniraastetta sekä mozzarellapalat. Asettele sen jälkeen pizzalle tasaisesti perunaviipaleet ja ripottele niiden päälle noin 2/3 kevätsipuliviipaleista. 


Viimeistele parmesaaniraasteella, ripauksella suolaa sekä mustapippuria ja lopuksi peitä pinta mozzarellaraasteella. Ota kuuma pelti uunista, vedä leivinpaperi pizzoineen pellille ja laita pelti takaisin uuniin. Paista pizzaa 10-12 minuuttia. Tarjoiltaessa leikkaa pizza paloiksi ja viimeistele kevätsipulilla sekä silliviipaleilla

(...ja kananmunaviipaleilla sekä ohjeen valkoisella pizzakastikkeella.)


Ei kommentteja: