maanantai 1. heinäkuuta 2013

Vuohenjuustosalaatti



Kesällä tekee mieli syödä kevyemmin ja lounassalaatti rakentuu kasviksista suoraan lautasille. Lisämakua ja rakennetta salaattiin saa laadukkaasta vuohenjuustosta ja saksanpähkinöistä. Salaattikastike tähän herkkuun valmistetaan rasvattomasta maustamattomasta jugurtista.



Vuohenjuustosalaatti

salaatinkastike
0,5 dl maustamatonta (rasvatonta/vähärasvaista) jugurttia
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 reilu tl makeaa sinappia
suolaa
mustapippuria myllystä

salaatti
friseesalaattia
rucolaa
tuoreita herneitä
punaista paprikaa
keltaista paprikaa
tomaattia
kurkkua
punasipulia
vuohenjuustoa
vihreitä viinirypäleitä
saksanpähkinöitä
silputtua basilikaa

Valmista ensin salaatinkastike. Laita kaikki ainekset kulhoon ja vatkaa ne sekaisin. Anna kastikkeen makuuntua muutamia minuutteja ennen tarjoilua.

Salaatin aineksiin ei ole annettu määriä, sillä niitä voi laittaa lautaselle sen mukaan miten iso nälkä on. Huuhtele salaatin ainekset huolella. Pilko kaikki ainekset suupalan kokoisiksi ja rakenna salaatti reseptin järjestyksessä. Kaada lopuksi kastiketta maun mukaan.


Ei kommentteja: