torstai 18. heinäkuuta 2013

Hampurilaisia kuten kaikki muutkin, possunfileehamppareitaJääkaapissa oli grillimaisterin reseptillä valmistettua paholaisen kastiketta, possunfilee sekä puolikas ananas ja vakiokysymys kuului ”mitä niistä laitettaisiin?”. Possunfilee grillissä tuntui vähän tylsältä ajatukselta. Ruokablogeja selatessani löysin uusimmista päivityksistä tukuttain hamppareita, hamppareita ja hamppareita. Ja vielä lisää hamppareita. Aivan kuin kaikki olisivat viime aikoina tehneet erilaisia hampurilaisia. Niin, toisaalta, miksipäs ei. Voihan possunfileestäkin grillata viipaleita hampurilaisen täytteeksi. Pikainen inventaario jääkaappiin osoitti sieltä löytyvän tähän ruokalajiin muutakin tarpeellista, mutta sämpylöiden osalta piti turvautua lähikaupan valmissämpylöihin. Juuri niihin, mureneviin jauhohöttöihin, mutta itse ei enää ehtinyt leipoa hampurilaissämpylöitä, jos halusi saada ruoan valmiiksi lähimmän tunnin sisään. Minä lähdin kauppaan ja M jäi viipaloimaan lihaa ja ananasta. Nämä hampurilaiset kasattiin nyt siis kaupan harvinaisen mauttomaan leivinjauhevehnähöttösahajauhosämpylään, mutta tästä taas viisastuttiin. Vastaisuudessa, jos ei kaapissa tai kaupassa satu olemaan sopivaa kunnon sämpylää, niin hampurilainen kannattaa kasata mieluummin vaikka pariloitujen paahtoleipäsiivujen väliin. Hampparien seitsemän sortin sisuksissa ei kuitenkaan ollut mitään valittamista. Maukkaat täytteet ja nälkäkin lähti.

sämpylänpuolikas 

grillattua ananasta


cheddaria

paistettua possun sisäfileetä

punasipulia

friseesalaattia


sänpylänpuolikas

 
Hölönpölöpostaus ilman reseptiä? Ei sentään. On tässä sämpyläongelman lisäksi toinenkin opetus: kun paistinpannulla (tai grillissä) on monta pientä paistettavaa, ohuita fileesiivuja, kampasimpukoita tms, jotka eivät saa kypsyä liikaa, paistaminen (tai grillaaminen) kannattaa tehdä hyvässä järjestyksessä. 

Paistettavat ladotaan pannulle vieri viereen peräkkäin. Kun ensimmäinen näyttää kypsyneen riittävästi, paistettavat käännetään samassa järjestyksessä ja kaikkiin saadaan sama kypsyys.Ei kommentteja: