maanantai 29. heinäkuuta 2013

Fetasalaatti tomaatissa, tapas, välipala tai evääksi picnicillePicnicsalaatin kuljetus ei yleensä ole ongelma, mutta salaatti kannellisesta muovipurkista tarjoiltuna ei ole ainoa vaihtoehto. Kun keiton tai jälkiruoan voi tehdä purkkiin jokaiselle erikseen, niin salaatinkin voi valmistaa yksittäisannoksina. Tarvitaan vain jokin sopiva (syötävä) annosvuoka ja tyhjennetty tomaatti on täydellinen siihen tarkoitukseen. Paitsi picnicruokana, tämä on tosi toimiva myös tapaksena tai ihan vaan pienenä terveellisenä välipalana. Fetasalaattia tomaatista tarjoiltuna, olkaapa hyvät.Fetasalaatia tomaatissa

10 tomaattia
hiukan suolaa
mustapippuria myllystä
pikku ripaus sokeria

6 lehteä romainesalaattia
1 uuden sadon punasipuli
12 mustaa oliivia
1 avomaankurkku
100 g fetajuustoa
muutama oksa lehtipersiljaa

1 rkl sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä
1 tl provencen mausteita (rosmariinia, rakuunaa, oreganoa, basilikaa, timjamia)
hiukan suolaa
mustapippuria myllystä
pikku ripaus sokeria

lehtipersiljan lehtiä
10 confit-tomaattia (resepti)

Leikkaa tomaateista kansi pois ja tyhjennä tomaatit. Ripottele sisään hiukan suolaa, sokeria sekä mustapippuria ja jätä maustumaan siksi aikaa kun teet salaatin.

Revi romainesalaatti ihan pieneksi silpuksi. Leikkaa punasipuli pieniksi kuutioiksi. Leikkaa oliivit neljään osaan. Kuori avomaankurkku ja leikkaa se samankokoisiksi paloiksi oliivien kanssa. Leikkaa feta oliivien ja kurkun kanssa samankokoisiksi paloiksi. Revi lehtipersiljasta lehdet ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi.

Kaada pieneen kuppiin kaikki salaattikastikkeen ainekset. Sekoita salaatti ja kastike keskenään ja anna maustua jääkaapissa hetken aikaa.

Täytä tyhjennetyt tomaatit salaatilla ja koristele confit-tomaatilla sekä lehtipersiljan lehdellä.


Ei kommentteja: