Tämä on ollut hyvä kesäkurpitsavuosi. Vähän liiankin hyvä. Wikipedian mukaan suomalaiset syövät vain noin puoli kiloa kesäkurpitsaa henkeä kohden vuodessa. Nyt olisi hyvä aika lisätä kulutusta ja auttaa pääsemään eroon valtavasta sadosta. Sekä vaaka että lompakko kiittävät, sillä kesäkurpitsassa on vain 16 kCal/100 g ja nyt tuo kasvis on erityisen edullista.
Tässä muutama ehdotus, miten monipuolisesti kesäkurpitsaa voi käyttää. Pääset reseptiin klikkaamalla tekstiä.
Ranskalaisen ratatouillen resepti sisältää kesäkurpitsaa.
Sisilialainen caponata on täynnä makua.
Jos ei keksi mitään muuta, niin aina voi valmistaa täytettyjä kesäkurpitsoita.
Kesäkurpitsasta ja raastetusta halloumista tulee aivan ihanat ”pihvit”.
Kesäkurpitsa keventää parmesaanisipsejä.
Houkuttelevan näköinen kesäkurpitsa-perunamunakas valmistuu helposti uunissa.
Muffinivuoassa voi valmistaa samanaikaisesti monta pientä kesäkurpitsapaistosta.
Kesäkurpitsacarpaccio on herkullinen kesäsalaatti.
Myös omena ja kukkakaali sopivat hyvin kesäkurpitsan kanssa keittoaineksiksi.
Kesäkurpitsa-jauhelihavuoka on helppo ja edullinen ruoka.
4 kommenttia:
Kiitos, miten nämä tänä(kin) vuonna tuli tarpeeseen :-D
Kesäkurpitsa ja parmesan on yllättävän hyvä yhdistelmä.
Erilaiset juustot, tomaatti ja kananmuna toimivat loistavasti kesäkurpitsan kanssa. Niiden lisäksi ei tarvita paljoakaan aineksia kun niistä jo syntyy jotain herkullista.
Tämä postaus tuli kuin tilauksesta. Olen miettinyt miten lisätä kasviksia ruokavalioon helposti ja ateriaa keventävästi.
Kesäkurpitsa on sopivan neutraali jotta sitä voi tunkea vähän jokaiseen ruokaan :)
Toinen mihin humpsahtaa kasviksia enemmän kuin huomaakaan, on gazpacho. Niitä reseptejä on täällä
http://epatrendikasruokablogi.blogspot.com/search/label/gazpacho
Lähetä kommentti